Цветанов благодарен за снимката на спящите полицаи

Цветанов благодарен за снимката на спящите полицаи
По думите на вътрешния министър ръководството на МВР е проявило пълна принципност, съобразена със закона, във връзка с уволнението на говорителя Калинка Пенчева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов обяви, че случаят с варненеца Боян Максимов, който засне полицаи, спящи в патрулка, е бил приключен за МВР, и изрази недоумение от последвалия коментар на вече бившия говорител на полицията във Варна Калинка Пенчева.

„Аз съм благодарен, че тази снимка излезе в публичното пространство, и смятах, че този случай е приключил още през лятото, и не знам защо говорителката се е върнала назад и е започнала да отправя такива квалификации към лицето“, каза Цветанов в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия.

По думите на вътрешния министър ръководството на МВР е проявило пълна принципност, съобразена със закона, във връзка с уволнението на Пенчева.

Преди седмица говорителят на МВР - Варна, Калинка Пенчева обиди в ефир автора на снимката на заспалите полицаи Боян Максимов, като го нарече „селски глупак“.

Веднага след скандала и недоволството в социалните мрежи премиерът Бойко Борисов нареди на ръководството на МВР да я уволни, като преди 2 дни министърът на вътрешните работи подписа заповедта за уволнение на Пенчева.

Самият Боян Максимов пък заяви, че единственото, което е целял със снимката, е да накара „полицията да се събуди“ и е успял.

Междувременно стана ясно, че Максимов ще бъде съден за нанасяне на средна телесна повреда, а обвинителният акт вече е внесен в съда.

В сряда Цветанов пък даде подробности за други криминални прояви на варненеца, но бе категоричен, че към него няма тенденциозен подход от полицията.

„Боян Максимов е хващан с 1 килограм амфетамини и е излежавал 2-годишна ефективна присъда за наркотици“, заяви вътрешният министър.

По думите му привикванията на Максимов в полицията не са репресивни.

Цветан Цветанов обясни още, че Максимов разхождал и бойно куче в училищен двор.

„Какво щяхте да ме питате, ако това куче беше нахапало някого“, попита риторично той.

Вътрешният министър коментира и делото за подкуп срещу Николай Цонев, Тенчо Попов и Петър Сантиров, които преди 2 дни бяха оправдани на първа инстанция.

След прочитането на присъдите бившият военен министър Николай Цонев заяви, че процесът е бил политически, а организатор на акцията срещу него е министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов.

Според Цветанов всеки от подсъдимите е говорел, че това е политическа репресия след оправдателната присъда на първа инстанция.

„Смятате ли, че прокуратурата ще изпадне в тази зависимост от изпълнителната власт и ще понесе всичкия този негативен товар, ако нямаше достатъчно доказателства, за да се внесе този обвинителен акт“, попита той.

#Цветан Цветанов #Боян Максимов #МВР #Варна #Калинка Пенчева #Бойко Борисов #премиер #Николай Цонев #Тенчо Попов #Петър Сантиров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"