Парламентът увеличи пенсионната възраст

Парламентът увеличи пенсионната възраст
Парламентът прие днес параграфа от проектобюджета за ДОО, отнасящ се за увеличаването на възрастта за пенсиониране. Снимка: standartnews.com
A A+ A++ A

Парламентът прие днес параграфа от проектобюджета за ДОО, отнасящ се за увеличаването на възрастта за пенсиониране.

След повече от пет часа дебати, взаимни обвинения и процедурни хватки парламентът прие спорните текстове за пенсионната реформа чрез бюджета на Държавното обществено осигуряване (ДОО) за 2012 г., предаде БГНЕС.

Така от януари догодина възрастта за пенсиониране за всички категории труд се увеличава с по четири месеца годишно.

С две години - от 25 на 27 г., се увеличава и стажът за придобиване на пенсия за военни, служители на ДАНС, Гражданска защита и следствието.

За промените гласуваха единствено от ГЕРБ - 78 депутати, както и четирима независими. Всички останали партии не подкрепиха пенсионната реформа. Fj БСП повториха, че ще атакуват промените пред Конституционния съд.

Дебатите по оспорваните от опозицията промени бяха прекратени по искане на ГЕРБ. От левицата поискаха поименно гласуване от всеки депутат.

Според Янаки Стоилов тези промени са най-съществените и затова всеки народен представител трябва да покаже позицията си.

#Парламент #проектобюджет #ДОО #пенсионно #осигуряване #възраст #пенсионна #промени #ГЕРБ #БСП #депутати #Държавното обществено осигуряване #Янаки Стоилов #гласуване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »