10-годишно българче дари спестяванията си на пострадалите в Турция

10-годишно българче дари спестяванията си на пострадалите в Турция
A A+ A++ A

Едно 10-годишно момче от Кърджали дари всичките си спестявания, за да помогне на пострадалите при земетресенията в Турция. Той е син на отец Петър Гарена от църквата „Свети Георги Победоносец“ и бе първият дарител в благотворителната кампанията на Районното мюфтийство, съобщава БТВ.

Манол Гаренов дава всичките си спестявания в помощ на пострадалите от силните земетресения в Турция – точно 45 лева и 49 стотинки.

„Реших да направя нещо хубаво с тях, вместо да стоят напразно в касата. Само че не мисля, че ще помогнат много. Според мен, ако всички хора дарят като мен по няколко лева, тогава ще можем да помогнем наистина“, казва момчето.

Решението детето взима, след като вижда по телевизията как спасители вадят хора изпод руините на срутените сгради в Турция.

„Бях цяла вечер разстроен, притеснен за тези хора. Бях притеснен как ще изкарат вечерта. Там имало сняг, много студено е било. Заплаках, когато видях тези хора така да страдат“, споделя 10-годишният Манол.

Това не е първото добро на 10-годишното момче. Досега той два пъти е давал спестяванията си, за да погне за лечението на деца.

#Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай