Най-силното от 40 г. насам земетресение разлюля щата Ню Йорк

Най-силното от 40 г. насам земетресение разлюля щата Ню Йорк
A A+ A++ A

Земетресение с магнитуд 3,8 разлюля рано тази сутрин западната част на щата Ню Йорк и разтревожи хората в непривикналия на подобни трусове район, без обаче да причини значителни щети, предаде Асошиейтед прес.

По предварителни данни на Геологическата служба на САЩ епицентърът е бил източно от град Бъфало, в предградието Уест Сенека. Трусът е бил регистриран в 6:15 ч. местно време. Сеизмологът Яареб Алтауел каза, че това е най-силното земетресение в района от поне 40 години.

Трусът продължил няколко секунди. Разтревожени, хората потърсили информация за случващото се в интернет и социалните мрежи.

"Имах чувството, че чух как кола удари къщата ми. Скочих от леглото", написа в "Туитър" ръководителят на местната администрация в окръг Ери, Марк Полонкарц. Служителите на окръжните служби за спешна помощ потвърдиха, че земетресението е усетено в радиус от поне 50 км, включително в град Ниагара Фолс, на около 30 км северно от Бъфало, каза той.

Сеизмологичната служба на Канада отчете земетресение с магнитуд 4,2 по Рихтер и съобщи, че то е било усетено слабо в южната част на Онтарио.

Слабите земетресения не са нещо необичайни в щата Ню Йорк, но силни стават по-рядко. Днешният трус последва други две сериозни метеорологични ситуации в региона: снежна буря, при която през ноември натрупа до 7 метра сняг, и снежна буря през декември, в резултат на която загинаха 47 души.

#Ню Йорк

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »