Депутатите избират членове на Конституционния съд

Депутатите избират членове на Конституционния съд
Парламентарен контрол ще има, както винаги в петък, но ще започне от 9:00 часа. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първа точка от дневния ред на парламента за сряда е предвидена за избор на съдии в Конституционния съд от квотата на Народното събрание.

Следва проект за решение за приемане на Процедурни правила за издигане на кандидатури, представяне на документи, изслушване на кандидати и избор на генерален директор на Българската телеграфна агенция с вносители Красимир Велчев и група народни представители, предаде БГНЕС.

Предстои проект за решение за реставрацията на паметника на руския император Александър II – Цар Освободител, намиращ се на площад „Народно събрание“ в град София с вносител: Лъчезар Тошев от ПГ на Синята коалиция.

Следва продължението на доклада на Временната анкетна комисия за проучване на причините, довели до повишаване цените на определени групи лекарствени продукти, заплащани със средства от бюджета на НЗОК и/или републиканския бюджет, и предлагане на възможни мерки за намаляване на публичните разходи и проект за решение по доклада.

Ще го последва и друг доклад – на Временната парламентарна комисия за проучване на фактите и обстоятелствата, свързани с действия и инициативи на длъжностни лица от органи на изпълнителната власт, при и по повод помилване, опрощаване на несъбираеми държавни вземания, и даване и възстановяване на българско гражданство и освобождаване и лишаване от него през периода януари 2002 г. – януари 2012 г. и проект за решение по доклада.

Депутатите ще гледат на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за фуражите и пак на първо четене – законопроекта за изменение и допълнение на Закона за автомобилните превози.

Следва първо четене на законопроекта за отмяна на Закона за защита от дискриминация и първо четене на законопроекта за изменение и допълнение на Закона за гарантираните вземания на работниците и служителите при несъстоятелност на работодателя.

Народните представители ще гледат на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса за социално осигуряване и пак на първо четене законопроекта за изменение и допълнение на Закона за храните.

Предвидено е в програмата също разглеждането на законопроект за допълнение на Закона за ратифициране на Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи и на Допълнителния протокол към нея от 20 март 1952 г. с вносители: Лютви Местан, Четин Казак, Юнал Лютфи и Тунчер Кърджалиев от ПГ на ДПС.

Парламентарен контрол ще има, както винаги в петък, но ще започне от 9:00 часа.

#Конституционния съд #Народното събрание #Българската телеграфна агенция #Красимир Велчев #Цар Освободител #София #Лъчезар Тошев #Синята коалиция #НЗОК #Закона за автомобилните превози #Кодекса за социално осигуряване #Лютви Местан #Четин Казак #Юнал Лютфи #Тунчер Кърджалиев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"