Граждани гонят „злите сили“ от Столична община

Граждани гонят „злите сили“ от Столична община
Гражданите ще носят факли и тиквени фенери, тъй като 22-рият пореден протест съвпада с празнувания на много места по света Хелоуин и католическия празник „Вси Светии“.
A A+ A++ A

Гражданско движение „ДНЕС“ ще подкрепи поредния, 22-ри протестен Поход срещу произвола на Столична община, организиран от „Фейсбук“ групата „НЕ на данък паркинг“, съобщиха от движение „ДНЕС“.

Походът започва в сряда в 18:30 часа от пл. „Славейков“ и ще стигне до сградата на Столична община (СО).

В протеста ще се включат отново и майки с колички. Те са недоволни от разбитите тротоари, от условията, които общинарите не създават за отглеждане на деца в София, както и неправилната инвестиционна политика на СО, заради която липсват места за повече от 13 000 деца в детските градини.

Гражданите ще носят факли и тиквени фенери. 22-рият пореден протест съвпада с празнувания на много места по света Хелоуин и католическия празник „Вси Светии“. По този повод те символично ще изгонят „злите сили“ от общината.

„Повече от 3 месеца протестират засегнатите от новите правила за паркиране в столицата, но чуваемост от Общината няма! Софиянци не приемат въведения налог за местодомуване на автомобилите в центъра, както и новите, по-високи цени на таксите и услугите за паркиране. Правата на майките и техните деца също са нарушени. За да заведе детето си на училище или на детска градина, всяка майка е задължена да плаща СМС от 2.40 лв, за да слезе за 5 мин. от колата си“, казват от движението.

#ДНЕС #Хелоуин #Фейсбук #Столична община #майки #София #детски градини #протест #Синя зона #паркиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"