Терапевт: Как да спасим връзката си?

Терапевт: Как да спасим връзката си?
A A+ A++ A

"Жената има храм и трябва да го пази!" Как да спасим връзката си? Защо повечето взаимоотношения стигат до провал? Емилия Ангелова ни е на гости, за да отговори на всички тези въпроси!

Тя е хипнотерапевт и експерт по терапевтично говорене. За нея женското тяло е храм, в който не трябва да допускаме случайни хора. С нея си говорим за взаимоотношенията между мъжа и жената, начините, по които да общуваме с мъжа, какво е херметическо учение и много други:

Имаме ли нужда от професионално напътствие във връзката?

Не всеки има нужда, но е добре хората да се информират и да знаят какви са възможните опции. Когато човек изпробва нови неща той разбира повече за себе, защото това му помага да достигне до правилния партньор. Знанието не ни е вродено, то идва с опита.

Защо се насочи към взаимоотношенията?

Насочих се към тази област, защото преди те бяха традиционни, дори подготвени от нашите родители - всичко бе предначертано и всъщност беше лесно. Сега е трудно, защото имаме социални мрежи, имаме избор, можем да се запознаем с всеки, навсякъде. Целият този избор влияе на отношенията и на нас по негативен начин. Страхуваме се да не загубим партньора си, тъй като има толкова много възможности. Хората стават уязвими в отношенията си. Все пак, сега е по-добре, защото имаме избор да се обичаме и не сме задължени да останем във връзка, в която не сме щастливи.

Консуматори ли сме в любовта?

Да, затова отношенията стават по-разнообразни и повече като бройка, което си има своите негативни страни. Според мен това е много опасно, защото всеки човек трябва да приема тялото си като храм и да не допуска много хора там. Това е обмяна и на енергия и колкото повече са партньорите, толкова повече са партньорите, толкова по-голяма смесица става и човек се обезличава. Затова дамите, предлагащи платена любов могат да бъдат усетени като човек, който е по-нечистоплътен и неприятен.

Вярно ли е, че, ако една жена има повече от петима партньори, тя няма да може да създаде здраво семейство?

Важно е да не се споделя женската енергия с всеки срещнат, тъй като по този начин тя се разпилява. Малко или много ти се свързваш с тези мъже по енергиен път и колкото повече а те, толкова повече енергията се разпилява. Неслучайно в древността най-ценени са били девствените жени.

А това важи ли за мъжете?

Можем да кажем, че и за тях е важно а си подбират партньорките, защото успешните мъже да са били подкрепени от жената до себе си, за да стигнат до там, докъдето са искали. Правилната жена може да им помогне да постигнат целите си.

Как да завържем връзка с точния партньор?

С точния човек се завързва връзката, когато заздравим връзката със самите себе си. Няма как да имаме ниска самооценка и да привлечем правилния партньор. Липсата на самочувствие ще привлече към нас хора, които не ни уважават. След като има себелюбов, себеразбиране, тогава ще идват партньори, които ще ги потвърдят, ще ни уважават и ще ни обичат. Това е първата стъпка - да изградим връзката със себе си.

Какво е мнението ти за изневярата?

Винаги я е имало и независимо дали е в ума или е физическа, това си е изневяра. В наши дни човек е по-смел да го направи. Някой ни е направил комплименти, подарил ли е роза, излезли сме няколко пъти и си казваме, че мъжът ни не ни уважава. Една уважаваща себе си жена, която приема тялото си за храм, няма да има нужда от това. За мен важното е да е върнем към ценностите и морала и да не забравяме кои сме - да не се доверяваме на маските в социалните мрежи и на токсичните игри.

Кое е поведението, с което отблъскваме мъжете?

Най-важното е да не позволяваме на нашите вътрешни несигурности да вземат превес и да се опитваме да контролираме човека. Съзнанието ни има нужда да бъде защитено. Когато някой се опитва да ги контролира, то се затваря. Когато една жена започне да избухва, да прави сцени, това отблъсква мъжете и те вече не искат да споделят.

Как да се справим със спада, който се получава при дългосрочните взаимоотношения?

Просто трябва да приеме обстановката, каквато е. Ако не сме успели навреме да редуваме близост с дистанция, да култивираме това в началото, е по-трудно. Но винаги има какво да се направи - жената трябва да бъде мъдра и да обгради овека с любов. Причината това да се случва е, че човекът до нас е забравил, че ни обича. Трява да направим така, че да си припомним тези неща и връзката да се заздрави.

#връзка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »