Депутат се качи при таксиджия и разказа какво се е случило

Депутат се качи при таксиджия и разказа какво се е случило
A A+ A++ A

Депутатът от току разпуснатия Парламент - Владислав Панев от ДБ, сподели интересна случка с таксиджия и направи важен извод:

Разговорих се вчера с таксиметров шофьор. Наред с добронамерените шеги как положението е толкова зле, че даже таксиметрите нямат идея как да се оправи, стигнахме и до темата с цените на природния газ. Знаете, че почти всички таксита са на метан, така че ги касае пряко. Та човекът разказа как лятото цената е отишла на 6 лева, заради поскъпването в Европа, как сега е 2.50-3 лева и очаква през март да падне до 2 лева за килограм. Защото следи европейските борси и си е направил сметката.

Защо го разказвам това? Понеже всички вече са наясно как се определят цените и не се хващат на приказките на Борисов, че те започнали да падат заради това, че кабинета Петков паднал. Всъщност редовното правителство има заслуга за понижението, защото построи интерконектора, откъде влиза евтиния азерски газ. Да, метана още е по-скъп от обичайното, шофьора каза, че нормалната цена досега е била лев и двайсе. Но и това ще се нормализира по естествен пазарен път.

Та причинно-следствените връзки са очевидни, хората не са глупави и тъпите обяснения не хващат дикиш.

#владислав панев #такси #метан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Репортаж
Последно от Репортаж

Всички новини от Репортаж »