"Ледените дни": Идва най-мразовитата седмица, удря ни студ от минус 17°С

"Ледените дни": Идва най-мразовитата седмица, удря ни студ от минус 17°С
Pixabay
A A+ A++ A

След изтеглянето на средиземноморския циклон от Балканите, на негово място се настанява мощен антициклон. Температурите на полуострова ни чувствително ще се понижат, а атмосферното налягане ще се повиши до 1035 хектопаскала, сочат данните на Meteo Balkans.

В началото и в средата на новата седмица вятърът в България постепенно ще отслабне, но температурите ще тръгнат надолу. Според последните изчисления на Европейския модел, най-мразовито ще бъде в планинските райони от Югозападна и Северна България.

И в ниското ще бъде доста студено с очаквани минимални температури под минус 12/14 градуса, а в някой райони и до минус 15/17°С! Застудяването няма да подмине и София.

Към вторник,сряда и четвъртък температурите ще се понижат до -13°С, като най-студено може да се окаже района на Кнежа до минус 16-17°С.

Ще сме свидетели и на първите за тази година така наречени ледени дни, когато градусите в повечето райони едва ще доближават нулата.

Времето в Европа:

Застудяването ще е най-сериозно над Северна Румъния, Полша, Украйна и Беларус. От 6-и до 11-и февруари там градусите ще се понижат до към минус 17 – минус 22 по Целзий, показват моделите с днешна дата.


#студ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"