Максим Генчев: Сърменов е нагъл простак, а Дарина Радева... (ВИДЕО)

Максим Генчев: Сърменов е нагъл простак, а Дарина Радева...  (ВИДЕО)
Стоп кадър
A A+ A++ A

Режисьорът Максим Генчев бе гост на популярен медиен подкаст, в който в близо час време успява да разкаже изключително интересни истории, свързани със снимачния процес на филма "Ботев", бъдещите му творчески планове и личния му живот.

Още в началото на подкаста Генчев бе насочен от водещия към коментара от Калин Сърменов, който бе един от първите, обърнали внимание, че във филма "Ботев" Ники Илиев се цели с грешното око. Ето как отговаря Генчев на Сърменов: "Кой беше тоя? В "Седем часа разлика" щеше да го отнесе два-три пъти. Той е много нагъл човек, такова нагло момче. И да го биеш, няма да знае за какво е. Това е един нагъл простак."

Относно Ники Илиев и новината, че Генчев повече няма да го кани във филмите си, режисьорът разясни: "Ники Илиев ми се обади и ме помоли да не го ползвам повече, защото има фенове, които не са достатъчно интелигентни, за да разберат каква е причината. Аз поех вината върху себе си. Пускам го да плува сам и той няма вина."

Разбира се, в течение на разговора се стига и до следващия филмов проект на Генчев, който ще разказва за Иван Александър. Режисьорът чистосърдечно признава, че има големи проблеми с намирането на актьор за главната роля: "Всичките актьори над 40-годишна възраст са ужас. Аз съм на 70 и изглеждам по-добре от тях. Без майтап! То подпухнало, то фъфли."

Максим Генчев говори и за Дарина Радева, която е избрал също да се снима във въпросния филм: "Това е една много талантлива актриса. Страшилище! Това е толкова диво, естествено и живо, и жизнено. Страхотна е! Тя е и хубава на всичкото отгоре!"

Максим Генчев коментира и нашумялата тема с новите български сериали - "Войната на буквите" и "Вина". Ето какво каза Генчев в подкаста: "Не харесвам сериалите, които в момента вървят - не ми носят нищо. "Войната на буквите" се откроява, приветствам старанието да се гледа повече към българската история. Телевизионните предавания са пълен боклук, за нищо не стават. Напоследък обаче гледам "Комиците"."

Към края на разговора в подкаста на Блиц става дума за родината и режисьорът не успява да скрие сълзите си, демонстрирайки по този начин, че той милее за родината си и един от начините да го докаже е чрез филмите за родната ни история.




#Максим Генчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »