Идат преспи и навявания, шофьорите да внимават, предупреждават от АПИ

Идат преспи и навявания, шофьорите да внимават, предупреждават от АПИ
Стоп кадър
A A+ A++ A

Шофьорите, на които им предстои пътуване през почивните дни, да тръгват с автомобили, готови за зимни условия, предупреждават от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Областните пътни управления и пътноподдържащите дружества следят метеорологичните прогнози и са в готовност да предприемат максимално бързо необходимите действия за обработка на настилките, за да се осигури проходимостта на пътищата, посочват от пътната агенция.

Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България. За повишаване безопасността на движение при необходимост е възможно да се затварят отделни участъци за обработване на настилките с химически вещества и инертни материали, а там, където се налага заради силния вятър, снегонавяванията или слаба видимост, е възможно трафикът да се ограничава временно до подобряване на метеорологичните условия и почистването на пътя.

Националният институт по метеорология и хидрология (НИМХ) издаде предупреждение от втора степен – жълт код, за 26 области на страната за събота. Метеоролозите предупреждават, че ще има силен вятър и снеговалежи, които в комбинация са предпоставка за навявания.



#АПИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »