Украинците се тревожат, че руските ракети променят траекторията си и ПВО е безсилна

Украинците се тревожат, че руските ракети променят траекторията си и ПВО е безсилна
A A+ A++ A

По данни на украинските военни и украинските информационни издания, по време на удари по украински военни и енергийни инфраструктурни обекти руските крилати ракети са имали рязко променяща се траектория, съобщават световните издания.

Всъщност ракетите са успели да заобиколят зоните за позициониране на украинската противовъздушна отбрана, които вероятно са били засечени часове преди удара от безпилотни летателни апарати.

По време на последните удари по украинската територия ефективността на украинските средства за противовъздушна отбрана е доста ниска. Редица украински военни източници също съобщават, че руските крилати ракети просто са заобиколили зоните за разполагане на противовъздушна отбрана, което прави прехващането им невъзможно.

Известно е, че по време на последните удари по украинската територия са използвани ракети Х-101 и Х-55\Х-555. Засега обаче не е известно дали тези ракети са способни да променят траекторията си въз основа на предварително зададени координати или на координати, които се променят по време на полета.

Въпреки това този факт показва, че доставката на западни системи за противовъздушна отбрана за Украйна може да не създава пречки за провеждане на нападения от страна на Русия.

#Украйна война #ракети #руски ракети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите