Внимание! На проходите "Шипка" и "Хаинбоаз" пътната настилка е заснежена

Внимание! На проходите "Шипка" и "Хаинбоаз" пътната настилка е заснежена
A A+ A++ A

Каква е актуалната пътна обстановка съобщи за БТА Иван Иванов, дежурен оператор в Областно пътно управление - Стара Загора (ОПУ- Стара Загора).

По данни на Иванов на проходите "Шипка" и "Хаинбоаз" вали сняг, пътната настилка е заснежена. Има на места заледени пътни участъци, но теренът е обработен. Температурата на прохода Шипка е минус шест градуса, видимостта е ограничена до 50 метра, поради мъгла. На проход "Република" е четири градуса под нулата.

Има пътни участъци в общините Шипка, Павел баня, Мъглиж и Гурково, които са заледени и обработени. Общо 15 машини са били на терен през нощта, обясни още Иванов.

На автомагистралите „Тракия“ и „Марица“ в област Стара Загора температурите са от нула до плюс 1 градус пътните настилки са мокри. Видимостта е добра

Няма въведени допълнителни ограничения за товарни автомобили. Пътната обстановка е под контрол и ситуацията се следи от екипи на Пътната полиция и Областното пътно управление. Няма данни за закъсали автомобили или затруднения в придвижването. От ОПУ - Стара Загора призоват водачите да бъдат подготвени за зимни условия и да шофират с подходящи гуми.

#зима сняг #първи сняг #слаб сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »