Дипломат №1 на Русия: НАТО отдавна участва пряко в хибридна война срещу нас

Дипломат №1 на Русия: НАТО отдавна участва пряко в хибридна война срещу нас
A A+ A++ A

Северноатлантическият алианс отдавна участва пряко в хибридна война срещу Руската федерация.

Това каза руският външен министър Сергей Лавров на пресконференция след разговори с колегата си от Египет Самех Шукри, съобщават руски медии.

„Каквото и да казват нашите западни партньори, както и да се опитват да оправдаят действията си за напомпване на Украйна с оръжия, включително добре известните лозунги, че пътят към мира лежи чрез доставките на оръжие, всички разбират прекрасно. Въпросът е, че НАТО отдавна е пряко въвлечен в хибридна война срещу Русия, която вече е пречупена в горещите си измерения, в действията на киевския режим“, допълни още Лавров.

„Москва е загрижена за напрежението около Иран и смята курса на Запада да отмени Съвместния всеобхватен план за действие (JCPOA) относно иранската ядрена програма за грешка“, заяви още руският външен министър.

„Да, ние сме загрижени за това. Смятаме, че е огромна грешка на Запада, преди всичко на участниците в Съвместния всеобхватен план за действие за разрешаване на иранската ядрена програма, че те взеха откровен курс към премахването на това най-важният документ, който беше единодушно одобрен от Съвета за сигурност на ООН", коментира още Лавров по време на пресконференцията.

„Западът предпочита да плюе на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН и да премине към използването на военна сила“, смята руски дипломат №1.

#Сергей Лавров #Русия #НАТО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »