Болницата в Девин вече е база за обучение на мед.сестри и студенти

Болницата в Девин вече е база за обучение на мед.сестри и студенти
A A+ A++ A

Многопрофилната болница за активно лечение в Девин вече е база за обучение на медицински сестри и студенти по медицина. Лечебното заведение изчисти всичките си финансови задължения към кредиторите си.

Девинската болница става база за клинично, практическо обучение на медицински сестри, студенти по медицина, както и на следдипломно обучение за придобиване на специалност за някои от клиничните направления, по които осъществява дейност.

Това става факт благодарение на получената положителна оценка от Акредитационния съвет на Министерството на здравеопазването от 18 януари т.г., уточнява изпълнителният директор на болницата Радка Грозданова.

Предстои подписването на договори с медицински университети за съвместна дейност, като с някои вече са проведени предварителни разговори и е постигнато споразумение.

Болницата е приключила най-успешната си финансова година, след повторното ѝ отваряне в началото на 2014 г. Погасени са всички задължения към кредиторите. Благодарение на действията на община Девин през изминалата година, капиталът на лечебното заведение е увеличен с общо 1 580 000 лв. Така болницата преодолява декапитализацията и приключва годината с положителна капиталова структура в размер на 718 000 лв.

Добрата финансова политика позволява и от началото на август 2022 г. да се повишат и възнагражденията на персонала по колективното договаряне в здравеопазването, като основните заплати на медицинските сестри в болницата са 1500 лв., а най-ниската основна работна заплата за лекар е 2000 лв.

Ръководството на болницата и общината работят и по придобиване на съвременна и качествена медицинска апаратура.

С европейски средства беше доставена медицинска апаратура за подобряване на диагностичния процес. В момента тече процедура по Закона за обществените поръчки за закупуване на компютърен томограф, като до средата на следващия месец трябва да бъде избран изпълнител и подписан договор за доставка.

#Девин #болница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"