Турция предупреждава за опасност от атаки срещу мюсюлмани в Европа и САЩ

Турция предупреждава за опасност от атаки срещу мюсюлмани в Европа и САЩ
A A+ A++ A

Турция предупреди своите граждани за "възможни ислямофобски, ксенофобски и расистки атаки" в Съединените щати и Европа, след като нейните западни съюзници предупредиха своите граждани в Турция за възможни терористични атаки.

В две отделни препоръки за пътуване турското външно министерство препоръча на своите граждани в Съединените щати и европейските страни „да действат спокойно пред лицето на възможен ксенофобски и расистки тормоз и атаки“ и да „стоят далеч от райони, където демонстрациите могат да се засилят“.

Последните увеличения на "антиислямските и расистки действия" отразяват опасните измерения на религиозната нетърпимост и омраза в Европа, каза министерството.

Няколко посолства в Анкара, включително тези на Съединените щати, Германия, Франция и Италия, пуснаха в петък предупреждения за сигурността за своите граждани в Турция, които отбелязват „възможни ответни атаки от терористи срещу места за поклонение“.

Това последва неотдавнашни инциденти с изгаряне на Корана в Европа. Шведското външно министерство също посъветва своите граждани в Турция в събота да избягват тълпи и демонстрации.

#Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »