ЕС притиска Холандия за Шенген

ЕС притиска Холандия за Шенген
Европейският съюз ще окаже натиск върху Холандия да промени позицията си относно членството на България и Румъния в Шенген, според вестник „Де Телеграаф“.
A A+ A++ A

Европейският съюз ще окаже натиск върху Холандия да промени позицията си относно членството на България и Румъния в Шенген.

Холандия ще бъде подложена на натиск по време на двудневната среща на ЕС в Брюксел да се откаже от съпротивата си срещу присъединяването на Румъния и България към Шенгенската зона, пише холандският вестник „Де Телеграаф“, цитиран от bTV.

Изданието коментира, че холандската позиция е изолирана, а Финландия вече оттегли своята съпротива.

Холандия посочва, че няма да се съгласи на приемането на двете страни към Шенгенската зона, докато не положат повече усилия за справяне с корупцията и организираната престъпност.

Брюксел вече предложи приемане на две фази – първата предвижда отменяне на морските и въздушните граници, а след това и на сухопътните.

Румъния и България се надяваха да се присъединят към Шенген през март 2011, но опасенията за организираната престъпност и пропускливите граници бяха причина за провал на тези планове.

#ЕС #Холандия #Шенген #Шенгенската зона #България #Румъния #организирана #престъпност #присъединяване #среща #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"