Нова мистериозна смърт в Русия: Топмениджър заспал с цигара, загинал в пожар

Нова мистериозна смърт в Русия:  Топмениджър заспал с цигара, загинал в пожар
moskvichmag.ru
A A+ A++ A

Бивш топ мениджър, чието име се свързва с големи руски компании като "Роскосмос", "Сухой", "Лукойл", "Менатеп" и "Русдрагмет", е загинал при пожар в жилището му в Москва. Това съобщиха от Прокуратурата на Москва. Според информацията пожарът е избухнал на 17-ия етаж в елитен жилищен комплекс на "Ленинский проспект", един от големите булеварди в руската столица. Там именно се намирало жилището на 49-годишния Дмитрий Павочка, който е открит от пожарникарите без признаци на живот. По предварителните данни на разследващите бившият топ мениджър е заспал с цигара, което е довело до пожара.

Наскоро Павочка е оглавил отдела за международно научно и образователно сътрудничество във Висшето училище по индустриална политика и предприемачество. Установяват се всички обстоятелства около пожара.

През 2022г. най-малко 8 руски бизнесмени са се самоубили или са починали при необясними инциденти. В началото на тази година руски главен инженер на кораба MB Aldnah, който трябваше да отплава за Мумбай от Бангладеш, беше открит мъртъв при мистериозни обстоятелства в индийската провинция Одиша. За смъртта му се разбра няколко дни след като видният руски депутат и бизнес магнат Павел Антов, загина след падане от терасата на покрива на хотела си в Раягада и два дни след като един от спътниците му, Владимир Биданов, почина след фатален сърдечен удар, пише lupa.bg.

#загадъчна смърт #Русия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай