Станишев: Бюджет 2013 е последният бюджет на мизерията

Станишев: Бюджет 2013 е последният бюджет на мизерията
Сергей Станишев разкритикува бюджетът за следващата година, последна от мандата на ГЕРБ, защото издигал в култ макроикономическите показатели. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бюджет 2013 е последен бюджет на мизерията за българските граждани, на смазаната икономика и социалната безчувственост на ГЕРБ, закани се лидерът на БСП Сергей Станишев.

Той разкритикува бюджетът за следващата година, последна от мандата на ГЕРБ, защото издигал в култ макроикономическите показатели, без да взема предвид „реалните проблеми на икономическите субекти и гражданите", предаде БГНЕС.

„И през следващата година управляващите ще събират по-малък процент от БВП като данъци, отколкото през най-трудната година от кризата – 2009 г.," подчерта Сергей Станишев.

По негова информация има рязък спад на ДДС, което личи от данните за 2011 г. - с 18% по-малко от приходите от ДДС през 2010 г.

„Всичко това е резултат от политиката на ГЕРБ, затова нашето отношение към бюджета е крайно негативно," заяви Сергей Станишев и допълни, че за увеличение на доходите при управлението на кабинета „Борисов" не можело да става и дума.

#Сергей Станишев #председател на БСП #президент на ПЕС #Бюджет 2013 #ГЕРБ #икономически растеж #ДДС #БВП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"