Снеговалежите на повечето места спират

Снеговалежите на повечето места спират
A A+ A++ A

Атмосферното налягане е и ще се задържи значително по-ниско от средното за месеца.

Днес времето ще се задържи облачно. Снеговалежите в повечето райони на Западна България временно ще спрат. В Източна България валежите ще са от дъжд и значителни по количество. Ще духа до умерен изток-североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад, в Източна България от север и с него ще започне да прониква студен въздух. Вечерта снеговалежите в Западна и Централна Северна България отново ще се активизират. Максималните температури ще бъдат между 1° и 6°, по-високи в източните райони до 9°-10°, в София около 2°, сочи прогнозата на НИМХ.

Над планините ще бъде облачно и мъгливо. Ще превалява слаб сняг, който вечерта ще се усили. Вятърът ще отслабне до умерен и ще се ориентира от североизток, само по най-високите върхове на Рила и Пирин ще бъде от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около минус 1°, на 2000 метра - около минус 4°.

Над Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Очакват се значителни валежи. Ще духа умерен изток-североизточен вятър. Максималните температури ще са 9°-10°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Слънцето в София изгря в 7 ч. и 47 мин. и залязва в 17 ч. и 32 мин. Продължителността на деня е 9 ч. и 44 мин. Луната в София изгрява в 10 ч. и 58 мин. и залязва в 00 ч. и 00 мин. на 28.01.2023 г.. Фаза на луната: един ден преди първа четвърт.

#зима сняг #сняг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »