Джокович с рекордна 26-а поредна победа в Мелбърн, отива на полуфиналите

Джокович с рекордна 26-а поредна победа в Мелбърн, отива на полуфиналите
Фейсбук
A A+ A++ A

Сърбинът Новак Джокович продължава преследването на безпрецедентна десета титла от Откритото първенство на Австралия.

Поставеният под номер 4 в схемата Джокович се класира на полуфиналите на турнира за десети път в кариерата си след победа с 6:1, 6:2, 6:4 над руснака Андрей Рубльов за два часа и пет минути игра. За бившия водач в световната ранглиста по тенис това е 26-а поредна победа на Откритото първенство на Австралия, с което той подобри рекорда на американеца Андре Агаси, който в началото на века записа 25 последователни успех в Мелбърн. Освен това за Джокович това бе 39-а поредна победа на австралийска земя, което също е рекорд.

Носителят на 21 титли от Големия шлем Джокович имаше много голямо игрово предимство срещи поставения под номер 5 в схемата Рубльов. Сърбинът неутрализира напълно мощната игра на руснака от сервис и показа прекрасна игра на ретур. Джокович спечели първите два сета с по два пробива в края им и успя да измъкне третия с пробив още в първия му гейм. Сърбинът даде само пет възможности за пробив на Рубльов в целия мач, като руснакът не успя да реализира нито една от тях, предаде gol.bg.

"Няма как да не съм щастлив от играта си. Играя много солидно от основната линия. Много съм щастлив от представянето си и класирането за полуфиналите. Трябваше да се приспособя към вятъра днес. Особено в началото на мача той бе много силен в гърба ми от едната страна на корта. В един момент подхвърлянето на топката бе чист късмет. Резултатът не показва реално битката на корта. Андрей е много добър играч и имам голямо уважение към него", каза Джокович веднага след срещата.

Той призна, че успява да се справи с контузията си в лявото бедро и нарече физиотерапевта си "истински герой".

"Липсва ми тенисът в почивните дни, но трябва да внимавам за тялото си. Сега най-важното нещо за мен е да се възстановя. Ще се опитам да продължа да играя добре на корта", добави още цитираният от БТА Джокович.

На полуфиналите той ще играе с дебютанта в тази фаза Томи Пол. В изцяло американски сблъсък по-рано днес Пол победи в четири сета дебютанта на Откритото първенство на Австралия Бен Шелтън.

"Томи Пол е за пръв път на полуфинал. Той няма какво да губи и играе отличен тенис в последните 15-20 месеца. Няма да подхождам по различен начин спрямо последните два мача с Алекс де Минор и Андрей Рубльов. Ако го направя, мисля, че имам добри шансове за победа", каза още Джокович.

Ако Джокович спечели титлата в Мелбърн, той ще изравни испанеца Рафаел Надал като играча с най-много титли от турнирите от Големия шлем при мъжете. В момента Надал има 22 трофея, с един повече от сърбина.



#Новак Джокович #тенис #Australia Open

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"