Нова експертиза ще доказва дали Данаил е карал колата на Черния Великден

Нова експертиза ще доказва дали Данаил е карал колата на Черния Великден
Нови две експертизи трябва да докажат как точно са станали нараняванията и дали действително обвиняемият Данаил Георгиев е карал автомобила на Черния Великден. Снимка: novini.bg
A A+ A++ A

Нови две експертизи назначи Апелативният съд в Пловдив по делото „Черният Великден" за шестимата прегазени младежи в Симеоновград.

Съдебно-медицинска и комплексна авто-техническа експертиза трябва да докажат как точно са станали нараняванията и дали действително обвиняемият Данаил Георгиев е карал автомобила – убиец, предаде БНТ.

Делото е образувано по жалба на подсъдимите Данаил Георгиев и Живко Желев и на гражданските ищци.

На Черния Великден загинаха шестима младежи на възраст между 17 и 19 години - Яница Бойчева, Георги Георгиев, Евгени Атанасов, Красимир Марков, Мелин Зеид, Трифон Трифонов. Те са от София, Стара Загора и Симеоновград. Двама от младежите - Мария Луиза Неделчева и Милен Жеков - бяха ранени.

Хасковският окръжен съд осъди на 12 години лишаване от свобода Данаил Георгиев, който навръх Великден през 2011 г. прегази шестима младежи в Симеоновград.

23-годишният тогава шофьор карал „Опел Вектра" с висока скорост, загубил управление над колата и се ударил в стълб, след което колата се преобърнала и ударила преминаващи пешеходци. Инцидентът стана на ул. „Съединение" около 23:50 часа.

Данаил Георгиев шофирал след употреба на алкохол, а книжката му била издадена няколко месеца по-рано - от 31 януари 2011 г.

Съдът го призна за виновен в това, че е причинил по непредпазливост смъртта на повече от един човек и средна телесна повреда на повече от един човек, в пияно състояние, като случаят е особено тежък.

15 години лишаване от свидетелство за управление на МПС постанови още съда за Данаил Георгиев, както и да заплати 2 504 лева разноски по делото.

На 10 години лишаване от свобода при същите условия и 13 години без свидетелство за правоуправление бе осъден братовчед му Живко Желев по обвинението, че е предоставил ключовете за колата.

Следващото заседание по делото ще е на 3 декември.

#Симеоновград #Данаил Георгиев #Живко Желев #МПС #апелативен съд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »