500 млн. лв. за децата - това са възможностите, категоричен е Тотю Младенов

500 млн. лв. за децата - това са възможностите, категоричен е Тотю Младенов
Според Тотю Младенов, ако има по-голям БВП и повече приходи в бюджета, през следващите години би било добре детските надбавки да се увеличат. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Социалното министерство има възможност да отдели 500 млн. лв. за децата, заяви министър Тотю Младенов.

Това представляват близо 60% от бюджета на ведомството и те ще бъдат разпределени за 80% от децата на България, заяви социалният министър в отговор на протестите на майките с искане за увеличаване на детските надбавки за всички деца.

Според Тотю Младенов, ако има по-голям БВП и повече приходи в бюджета, през следващите години би било добре детските надбавки да се увеличат, предаде БГНЕС.

„Тази добавка се дава, за да се подпомогнат домакинствата, които имат по-ниски доходи и които имат деца," допълни Тотю Младенов.

Той не пропусна да отбележи, че правителството „непрекъснато инвестира в социални услуги".

„През следващата година ще бъдат отделени допълнително 30 млн. лв. за детски градини и ясли. По проект за социално включване сключихме договори със 70 общини за 40 млн. евро за 70 общностни центъра за дечица от 0 до 3 г. и от 3 до 7 г.," изброи социалният министър.

Той припомни, че пред последните 3 години са отворени допълнително около 150 услуги само за деца в общността – за около 8500 деца на стойност допълнително 32 млн. лв.

„Социалните услуги, освен обезщетенията и паричните помощи, които даваме, също струват пари. Правилната политика е съчетаването на паричните помощи и обезщетенията със социалните услуги," убеден е Тотю Младенов.

Той отново обеща коледни надбавки за пенсионерите с най-ниски пенсии, ако приходите в бюджета позволяват това.

„За кои пенсии – ще стане ясно в края на ноември," допълни министърът и припомни, че следващата година близо 600 млн. лв. ще бъдат отделени за увеличаване на пенсиите.

#Тотю Младенов #министър на труда #детски надбавки #социални услуги #пенсионери #майчинство #детски градини

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници