Нинова: Нямаше партия, която да може да реализира третия мандат особено след скандала с Nexo

Нинова: Нямаше партия, която да може да реализира третия мандат особено след скандала с Nexo
A A+ A++ A

БСП върна неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство. Това беше последната възможност за излъчване на кабинет от 48-ото Народно събрание и за пети път за последните две години отиваме към предсрочни избори.

След като върна папката на президента Румен Радев лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че са направили всичко възможно за сформиране на кабинет, но не са срещнали съгласие по определените от тях четири приоритета. Според нея провалът и на третия мандат е общ провал на 48-ото Народно събрание.

"Не можа да се състави и с първия мандат, и с втория, така че това е общ неуспех на 48-ото Народно събрание. Нямаше партия, която да може да реализира третия мандат, особено след скандала с Nexo", посочи Нинова.

Тя коментира, че датата на следващите избори е работа на президента.

"Конституцията не определя конкретен срок. Затова слушаме специалистите, които казват, че трябва изборите да се насрочат във възможно най-кратък срок, иначе вървим по ръба на конституцията", подчерта Нинова.

Лидерът на БСП очаква трудна предизборна кампания. Според нея, обаче, резултатът от изборите ще пренареди местата в Народното събрание.

"Виждам у хората умора от избори, апатия от политическия живот. За нас това е основният политически опонент и основната цел - да ги убедим, че е важно да гласуват, защото чрез тяхната воля и техния глас ще се реши тяхното бъдеще, не нашето или на партията", изтъкна Нинова.

Тя коментира, че е възможно БСП да обсъди на предстоящия си конгрес вдигане на забраната за коалиция с ГЕРБ в случай, че има внесено такова предложение.

Декларира и, че БСП подкрепя категорично парламентарната република като форма за управление на държавата.

# Корнелия Нинова #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »