Заради порои: Частично бедствено положение в община Ардино (ВИДЕО)

Заради порои: Частично бедствено положение в община Ардино (ВИДЕО)
Стоп кадър/БНР - Кърджали
A A+ A++ A

Частично бедствено положение обяви община Ардино заради продължаващия в района проливен дъжд. Придошлите води на река Арда са залели моста при село Китница и няколко населени места са откъснати от света.

Мостът свързва осем села в общинския център и е единствената пътна връзка за местните хора. Когато река Арда повиши нивото си, водата прехвърля съоръжението и преминаването по него е опасно. Хората не знаят кога ситуацията ще се нормализира. Ясно е, че засега остават без транспортна връзка:

"Курсовете до всички села - от Брезен, Боровица, Голобрад, Китница, Сухово, Русалско, Любино, не се изпълняват, понеже изпълнителят е останал от другата страна на моста. Той и без това там живее и е от Русалско" - казва кметът на село Китница Сали Мюмюн.

Тази сутрин той е поставил камъни преди опасния мост, за да ограничи движението. Това не е първото заливане на моста. Преди години при подобна ситуация е загинал човек, спомня си Сали Мюмюн: "Към реката, където е моста, има паметна плоча. Дадохме жертва, така, че е сериозен проблем, Уви, природа е. Всичко се случва".

Частичното бедствено положение е обявено след заседание на Общинския кризисен щаб в Ардино. За момента няма данни за други щети от пороя. Според синоптиците най-много валежи в област Кърджали има в района на Кирково, предаде БНР - Кърджали.#Кърджали #частично бедствено положение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай