Връхлитат ни дъжд и сняг

Връхлитат ни дъжд и сняг
A A+ A++ A

През неделния ден над западните райони ще преобладава разкъсана облачност. По-значителна очакваме да е тя над източните райони, където ще падне дъжд.

Преобладаващите максимални температури ще са в широки граници. По-студено ще е над Западна и Северозападна България – до 10°С, по-топло в източната част от страната – до 12-14°С.

Предупреждение за лошо време

Екипът на Meteo Balkans издава карта с предупреждения за очаквано лошо време, валидни за неделя, 22 януари:

Жълт код: Издаваме код за краткотрайни, но интензивни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-20л/кв.м.

Оранжев код: Валежите на отделни места над посочените райони ще са значителни по количества, предимно в следобедните часове. Над отделни райони на Балканите очакваните валежи могат да достигнат до 25-40 л/кв.м.

Предупреждение за очакван интензивен снеговалеж

Предупреждение за интензивни валежи от сняг. Този код се издава, тъй като за кратко време снежната покривка ще надмине 5-10 см, което ще създаде предпоставки за намалена видимост, заледявания и затруднения в транспорта. Предупреждението е отбелязано на картата с тъмносин цвят.

Времето в София

През деня в неделя ще преобладава разкъсана облачност, но валежи са малко вероятни. Ще духа умерен източен вятър. Минималните температури ще са между 1-2°С , а максималните – до 9°С.

Времето в планините

Ще е предимно облачно с валежи от дъжд, а над 1000-1100 метра - и от сняг, по-значителни в Рило-Родопския масив. Следобед облачността ще се разкъса до слънчево време. Очакваме и добри условия за зимни спортове. Ще духа силен югоизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра - около минус 4°.

Времето по Черноморието

Ще е предимно облачно. Над крайните югоизточни райони ще превали и слаб дъжд. Максималните температури ще са 11°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Прогноза за фини прахови частици

Не се очакват замърсявания.

Времето на Балканите

Дълбок средиземноморски циклон, позициониран над Адриатическо море, ще определя облачното и дъждовно време над Западните Балкани. Очакваме значителни валежи и висок риск от гръмотевични бури по крайбрежната ивица на Адриатическо море и Гърция. Значителни валежи от сняг ще паднат над Босна и Херциговина, Хърватия и Сърбия.

#прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"