По-тежки санкции за пияни и дрогирани шофьори

По-тежки санкции за пияни и дрогирани шофьори
МВР - архив
A A+ A++ A

Сголямо мнозинство Народното събрание прие в петък на първо четене предложения за 8 поправки в Наказателния кодекс, част от които идентични или сходни, внесени от различни политически партии. С тях се криминализира отказът на шофьорите да дадат проба за наркотици, премахва се хартиеното копие на контролния талон, увеличават се санкциите за шофьори, причинили тежки катастрофи след употреба на алкохол и наркотици, и се предвижда конфискация на автомобила им или временното сваляне на регистрационните табели.

Освен това с други текстове се предвиждат по-тежки санкции за каналджийство, както и за неизпълнение на полицейски разпореждания от страна на трафиканти на нелегални мигранти. Предложено и прието на първо четене бе и предложение за отпадане на повторяемостта в случаите на домашно насилие и изискването,преди да бъдат взети мерки, в полицията да са постъпили поне 3 сигнала за насилие. Парламентът прие и промени, с които ще се налагат по-тежки наказания при прояви на жестокост и насилие над домашни животни.

Поправките в Наказателния кодекс са инициирани от всички парламентарно представени партии и бяха подкрепени с голямо мнозинство като "политическа реакция" и "знак към обществото" за непримиримост към зачестилите случаи и примерите от последните месеци за всички изброени престъпления, пише "Дневник".

#наказания #дрогирани #пияни шофьори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"