Борисов за нападението на българина в Охрид: Дързък и страхлив акт на непровокирана омраза

Борисов за нападението на българина в Охрид: Дързък и страхлив акт на непровокирана омраза
Стоп кадър/Фейсбук/Бойко Борисов
A A+ A++ A

Нападението над нашия сънародник, секретарят на българския клуб в Охрид, представлява дързък и страхлив акт на непровокирана омраза. Подобна агресия заслужава не само остри думи и лозунги, но и активни действия с цел незабавно изясняване на случая и наказание на виновните. Това написа в профила си във Фейсбук лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Призовавам властите в Северна Македония да вземат незабавни мерки, с които да защитят не само реда и сигурността, но и правото на своята страна да се бори за място в европейското семейство, допълва Борисов.

Лидерът на ГЕРБ пише още, че с Договора за приятелство и добросъседство от 2017 г. България даде на РСМ възможността не само да получи своята перспектива за интеграция в европейските институции, но и да се асоциира с ценностите на най-развитата демокрация в света. За съжаление този побой постави целия прогрес на РСМ под въпрос, смята Бойко Борисов.

„Този случай и редица подобни провокации, които се случват на Балканите, само пречат на общото цивилизовано бъдеще и единствено обслужват интересите на Русия и путиновия режим за разделение и хаос в Европа“, завършва лидерът на ГЕРБ.

По-рано днес в декларация от парламентарната трибуна от „Демократична България“ настояха правителството да предприеме мерки за опазване на човешките права на българите в Република Северна Македония.

От партия "Възраждане" настояха в декларация въпросът за правата на македонските българи да бъде повдигнат на предстоящия Съвет по външни работи на 23 януари в Брюксел и лично пред Жозеп Борел - върховният представител на Европейския съюз за външната политика и сигурността.

БТА припомня, че късно снощи стана ясно, че секретарят на културния клуб "Цар Борис Трети" в Охрид е бил пребит. За нападението съобщи в профила си във Фейсбук евродепутатът Андрей Ковачев.


#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »