Стефан Софиянски: Не очаквам добра развръзка около смяната на собствеността в Левски

Стефан Софиянски: Не очаквам добра развръзка около смяната на собствеността в Левски
A A+ A++ A

От началото на годината отново Левски е преобладаващата тема в родния футбол. Воденият от Станимир Стоилов тим зимува на шестата позиция в класирането, но погледите не са насочени към лидерите в шампионата ЦСКА и Лудогорец, а отново са приковани на "Герена". Популярният левскар Стефан Софиянски сподели мнението си по горещите теми на стадион "Георги Аспарухов" и показа любопитен поглед на нещата, свързани с представянето на отбора през пролетта, контролите на тима с руски съперници, смяната на собствеността и трансферната политика на "Герена". Ето какво каза той пред "Тема спорт":

Какво очаквате от Левски през пролетта?

Не бих казал, че Левски завърши лошо първия полусезон. Тези равенства, които се натрупаха, а и отборът нямаше късмет, малко ни изтормозиха нас, феновете. Имаше такава поредица от неприятни резултати, но според мен през пролетта нещата ще стоят по различен начин. Билал Бари тръгна добре в началото на сезона, но и неприятната му контузия, като че ли се отрази на тима. Оптимист съм за представянето на Левски, защото се вижда, че отборът играе добре. Почти всички са ангажирани и в двете фази на играта и постоянно си помагат. Мисля, че през втория полусезон отново стартът ще е силен. Какво очаквам? Постоянно печелене на двубоите. Трудно може да се настигнат ЦСКА и Лудогорец след това изоставане през есента, но за тройката, според мен, Левски ще има сили.

Мнението ви за контролите с руски тимове?

Няма никаква причина да има напрежение от това, че Левски ще играе контроли с руски отбори. Винаги съм бил против да се бъркат политиката и спорта. Нека се провеждат такива мачове. Да има двубои и с руснаци, и с украинци. Спомням си през 1980 година бойкота на Олимпиадата в Москва. Тогава това много ме нервира. Същото се случи и четири години по-късно с обратния бойкот на игрите в Лос Анджелис. Това са пълни глупости. Не трябва спортистите да страдат от глупостта на политиците.

Оптимисти ли сте за смяната на собствеността?

Когато един процес се забави твърде дълго, без да подценявам добрите намерения на двете страни, трудно е да очакваме добра развръзка. Дано да се случи тази сделка. Казах си мнението по въпроса и ще бъде отлична новина за Левски.

Как оценявате трансферната политика на Левски?

Много се радвам за провеждането на селекциите след завръщането на Станимир Стоилов. От самото начало Мъри заложи на постоянно присъствие на пет-шест българи в основния състав, заедно с качествени чужденци. Сега пак се взеха млади родни футболисти като Кристиан Димитров и Асен Чандъров, както и перспективен играч в лицето на Рикардиньо. Малко са отборите, които могат да се похвалят с толкова българи в състава, с някои изключения. Като погледнете, в Първа лига не са толкова много тимовете, които да имат по пет-шест родни играчи в стартовите състави. Да не говорим, че със смените в Левски те стават към седем-осем. В защитата са чужденци, но играят много стабилно. Цунами много добре се вписа. Но вратарят и цялата халфова линия са българи. В нападение също има родни играчи. Много е добра политиката на селектиране на играчи. Харесвам я.

#Левски #Левски София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?