Израел обвини Иран, че е изпратил безпилотен самолет на „Хизбула" да разузнава

Израел обвини Иран, че е изпратил безпилотен самолет на „Хизбула" да разузнава
Израелски военни изразиха съмнение, че на дрона е имало камера, но посочват, че дори и да не е събрал информация, прелитането над израелска територия е вече „демонстрация на технически познания". Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Напрежението между Иран и Израел нарасна, след като официални ирански ръководители съобщиха, че Техеран притежава снимки, направени от безпилотния ирански самолет, изпратен от „Хизбула" над израелска територия в началото на октомври.

Според Техеран дронът е летял над пустинята Негев, където е израелската атомна централа „Димона" и е предавал снимки директно в Иран, предаде БНР.

Самолетът е летял половин час над Израел преди да бъде свален.

Израелски военни изразиха съмнение, че на дрона е имало камера, но посочват, че дори и да не е събрал информация, прелитането над израелска територия от този безпилотен самолет е вече „демонстрация на технически познания".

В Израел изказват безпокойство за създаването от Иран на самолети-камикадзе, които могат да пренасят експлозиви и да бъдат насочвани срещу израелски  обекти.

От една седмица в Израел се провеждат най-големите съвместни американско-израелски военни учения, обхващащи именно противовъздушната и противоракетната отбрана на страната.

#снимки #атомна централа #„Хизбула" #самолет #Иран #Израел #дрон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »