Трима пребиха зверски секретаря на българския клуб в Охрид

Трима пребиха зверски секретаря на българския клуб в Охрид
A A+ A++ A

Секретарят на културния клуб „Цар Борис Трети” в Охрид е бил пребит, съобщи на профила си във Facebook евродепутатът Андрей Ковачев, цитиран от DarikNews.bg.

„Насилието, омразата и дискриминацията трябва да спре! Очаквам моментална реакция от властите и в двете страни! Това положение е нетърпимо. Политическата класа, медиите и академичните среди са създали атмосфера на омраза и преследване на българите. Европейските институции, разбира се, ще бъдат информирани! Момчето е в болница! Полицията е информирана!”, написа Ковачев.

По-късно Ковачев уточни, че нападателите са били трима и са идентифицирани. Самият той се е опитал да разговаря с пострадалия по телефона, но не е успял, защото момчето е със счупена челюст, а при него има лекари. Ковачев е разговарял по телефона с министъра на външните работи на Република Северна Македония Буяр Османи.

„БЪЛГАРИН ДА СЕ НАРИЧАШ В МАКЕДОНИЯ ЗНАЧИ ДА БЪДЕШ ВАРВАРСКИ НАПАДНАТ И ПРЕБИТ….Сега нападателите ще ги осъдят условно като Ламбе и атаките ще продължат още по-яростно!!! Време е България да се погрижи за българите, които не живеят в родината!!!”, написаха във Facebook от Културния клуб „Иван Михайлов”.

#Охрид #побой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"