ГЕРБ още не са получили покана от БСП за разговори, заяви Георг Георгиев

ГЕРБ още не са получили покана от БСП за разговори, заяви Георг Георгиев
Стоп кадър/бТВ
A A+ A++ A

Не сме получили покана от БСП за разговори, обясни депутатът от ГЕРБ-СДС Георг Георгиев пред БИ Ти Ви.

Той коментира публикацията на "Велт" и "Политико", които твърдят, че София е доставяла на Украйна гориво и оръжия от съветската епоха още в началото на войната, но е пазила това в тайна. "Сега вече "Продължаваме промяната" станаха най-големите помощници на Украйна, до вчера отричаха", каза той. По думите му след като е излязла публикацията, става ясно, че някой лъже. "Или г-жа Нинова лъже, че не сме изнесли нищо, или Петков, който преди твърдеше, че не изнасяме оръжия, или лъже сега", каза Георгиев.

Те помежду си не могат да се разберат по основни линии, а казват "ще търсим диалога", това е лицемерие, заяви депутатът.

Една политичекса формация, която дойде на крилете на промяната, е най-свързана с корупции. Не ми да ва никаква увереност, че държавата може да излезе от подобни кризи с такива политически обекти, обясни още Георгиев.

Разбирам от медиите за злоупотреба с пари, огромни постъпления от държави извън ЕС, отнасяни в неизвестна посока. Свързват се с бивш вътрешен министър, който е народен представител в момента. Интересно ми е дали има стъпкана преписка, защо не се дава информация. Аз напасвам съобщението от градската прокуратура с това от медиите. Надявам се, че компетентните органи ще свършат работа, заяви още Георгиев.

Той коментира и темата "Нексо", като каза, че в пленарна зала днес народните представители са се опитали да замаскират всички свои връзки с хора от "Нексо". Не наш депутат е работил в "Нексо", не нашата партия е получавала по 20 хил. на ден. Тези хора да излезнат и да кажат, че тази компания се е занимавала с подобна дейност. Да кажат: съжаляваме, че ще върнат парите, които са взели, поиска Георгиев.

Според него от всички партии ГЕРБ най-много е искала да има правителство.Последният мандат е последната възможност България да излезе от кризата. Ще подходим с необходимото уважение и респект към нашите колеги. Коалиционните партньори сега се раздират по различни въпроси, каза Георгиев, цитиран от "24 часа".

#Георг Георгиев #ГЕРБ #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"