Виктория Томова не успя да стори чудо срещу Бенчич и е аут от Australian Open

Виктория Томова не успя да стори чудо срещу Бенчич и е аут от Australian Open
A A+ A++ A

Първата ни ракета при жените Виктория Томова загуби при старта на участието си в Australian Open. Българката не успя да се противопостави на 10-ата в света Белинча Бенчич и загуби двата гейма на 1 и на 2. Мачът започна с пробив на Бенчич и до финала швейцарката не допусна изненада.

Виктория Томова започна добре първия гейм при собствен сервис и поведе с 30:15, а после и с 40:30. Бенчич обаче успя да изравни, а след това за вземе и преднина, но Томова стигна до ново равенство. Нещата се повториха и Вики Томова атакува успешно и отново изравни. Последва грешка на Бенчич, която изпрати топката в аут, но швейцарката изравни. Българката продължи със страхотен удар и отново стигна до геймбол, но Бенчич отново се справи. Олимпийската шампиона се събра и успя да направи две последователни точки и започна мача с пробив.

Бенчич започна добра гейма, в който сервира и успя да натрупа преднина, като затвърди пробива, оставяйки Виктория Томова на 30.

Томова взе първи глейм в третата част от първия сет. Тя поведе с 40:15, след това резултатът стана 40:30, но българската затвори частта, след като Бенчич изпрати топката в мрежата.

Българката затрудни максимално своята съперничка в четвъртия гейм, но в крайна сметка швейцарката успя да си вземе сервирането.

Виктория Томова не успя да направи нищо при своя трети сервис в първия гейм. Белинда Бенчич бе безкомпромисна и направи втория си пробив без дадае и точка на българката.

Бенчич не допусна изненада при своя севрис и поведе с 5:1 гейма в първия сет. Виктория Томова успя да направи две точки, но за повече нямаше сили.

В седмия гейм Виктория Томова стигна до гейм бол при 40:30, но не бе убедителна в разиграването и швейцарката изравни, а след поредния безпощаден ретур и поведе, стигайки до сетбол, който обаче пропиля, след като изпрати лесна топка в аут. Последваха две разигравания и успях на Бенчич, която спечели първия сет за 37 минути.

Бенчич започна силно втория сет и успя да си вземе подаването за 1:0.

Виктория Томова тръгна много добре при своя първи сервис за сета, поведе с 40:0 и успя в крайна сметка да го затвори на 15 - 1:1.

Швейцарката успя да спечели сервирането си и да поведе с 2:1 гейма.

В третата част на сета Белинча Бенчич направи няколко силни разигравания и докара нещата до 0:40, предвкусвайки първия си пробив. Той дойде при следващото разиграване, когато Виктория Томова изпрати топката в аут.

Българската нямаше шанс и при следващия гейм, който Бенчич успя да спечели с лекота - 1:4.

Виктория Томова обра аплодисментите в 6-тия гейм на втория сет, когато успя да направи няколко добри разигарвания и спечели сервирането си - 2:4.

Последва нов гейм на 0 за Бенчич за 2:5.

Сервирането на Томова започна зле за българската и Бенчич направи 4 последователни точки. Българката обаче се събра и върна две разигравания, но в крайна сметка Бенчич стигна до пробив и затвори мача.

#Australian Open

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »