Суеверия, които всеки спазва

Суеверия, които всеки спазва
A A+ A++ A

По света съществуват различни суеверия, които се предават от поколение на поколение и продължават да се спазват до днес. Причина за появата на повечето поверия са религиите и народните предания. Суеверията обикновено са свързани със случайни събития, които помагат на хората да си обяснят ежедневните неща.

Интересно е, че в днешното развито информационно общество, продължаваме да изпълняваме ритуали, които често са абсурдни. Носенето на талисмани, против лош късмет, страха от черни котки и избягването на числото 13 са само част от по-известните поверия. Представяме ви 10 суеверия, в които вярваме, макар че понякога отричаме.

1. Не трябва да подаряваме на любимия си нож, ръкавици или часовник, защото това предвещава раздяла.

2. Накъдето полети калинката, натам ще се омъжиш. Ако те заметат с метла обаче, няма да има сватба. Седнеш ли на ъгъла на маса – ще те искат от две страни.

3. Ако хълцаш или кихаш някой мисли за теб. Ако пък прехапеш езика си по време на хранене, значи скоро си излъгал за нещо.

4. Ноктите не бива да се режат в петък или неделя. Според друго поверие не носи добър късмет, ако отрежем ноктите след залез слънце.

5. Ако си намериш подкова или четирилистна детелина, очаква те голям късмет.

6. Когато някой подава пръстен, не трябва да го дава от ръка в ръка, а да го постави някъде и другия да го вземе, в противен случай предстои скандал.

7. Ако четирима души се здрависат или вдигнат наздравица и си кръстосат ръцете, предстои сватба.

8. Портфейла никога не трябва да се оставя празен, защото е на бедност. Ако решим да подаряваме портмоне, трябва задължително да сложим монета вътре, за да е винаги пълно.

9. Ако си намерим стотинка, калинка или карфица, ще ни върви през целия ден.

10. Не трябва да оставяш книгата си отворена, защото дяволът ще я прочете, а ти ще забравиш прочетеното.

#суеверия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"