Живакът удря 20 градуса идната седмица

Живакът удря 20 градуса идната седмица
Pixabay
A A+ A++ A

В понеделник сутринта видимостта отново ще е понижена в някои равнинни части на страната. През деня облачността ще се увеличава и в крайните югозападни райони ще превали дъжд. Сняг ще падне в незначителни количества по високите части на Стара планина. Температурите ще са по-високи от неделните и в часовете следобед термометрите ще показват между 6 и 11-12 градуса.

От вторник нататък за няколко дни времето ще се определя от нахлуващ топъл средиземноморски въздух. Вятърът ще е преобладаващо южен със силни пориви, които по северните склонове на планините ще достигат почти ураганни стойности. Дневните температури обаче ще продължат да се повишават и от сряда до петък ще достигат почти 20 градуса.

Междувременно ще се оформи средиземноморски циклон, от който се очакват валежи от дъжд. От вторник до четвъртък-петък те ще са локални, на места предимно в южната половина на страната. Едва през почивните дни ще обхванат повече райони.

В самия край на седмицата ще започне да прониква и студен въздух, с който дневните температури ще се понижат, а валежите в отделни точки на страната ще са от сняг, съобщават синоптиците на Нова тв.

#седмична прогноза за времето

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »