Протест срещу насилието над животни в София и в други градове

Протест срещу насилието над животни в София и в други градове
Pixabay
A A+ A++ A

В София и други градове на страната ще се проведат протести с искане за налагане на ефективни присъди при случаи на насилие над животни. На протест ще излязат и жители на Ловеч.

Протестът е под наслов "Ефективни присъди за насилниците и убийци на животни", съобщи един от организаторите Снежана Серафимова.

Тя поясни, че протестната акция е част от обширен проблем със законодателната и съдебната система в България:

"За нас е най-важно да достигнем до повече хора, да започнем да разбутваме тези каши, които са оставени да се забатачат толкова много време".

Не само хората, които нараняват животни трябва да поемат някоква вина и да започнат да се глобяват тези, които изхвърлят своите животни на улицата, връзват ги в някакви чували, хвърлят ги в реката. Всички тези подобни случаи трябва да бъдат санкционирани.“

През изминалата 2022 г. в областната дирекция на МВР в Ловеч са образувани 12 досъдебни производства за деяния срещу животни. Повечето случаи се отнасят за проявена жестокост към кучета и котки. тази седмица 72 – годишен мъж от Тетевен беше арестуван за това, че е прострелял куче в близост до имота си.

Протести днес се очакват и в Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Стара Загора, Сливен, Шумен, предаде БНР.

#протест #насилие над животни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »