Фандъкова не иска повече да бъде кмет

Фандъкова не иска повече да бъде кмет
A A+ A++ A

Кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че няма да се кандидатира отново за поста на следващите местни избори, които предстои да се проведат в края на тази година.

„Това е мое решение, взето отдавна. Много хора знаят за него, но вече е време да бъде обявено пред всички“, посочи Фандъкова в ефира на NOVA, цитирана от БТА.

На въпрос дали вече има определен кандидат-кмет от ГЕРБ, който да се включи в кметската надпревара за столицата, Фандъкова отговори, че „има спекулации“, но тя все още не е запозната с официално оповестени и издигнати кандидати от някоя партия.

Във връзка с последните промени в билетната система на Столичния градски транспорт Фандъкова потвърди също, че месечната абонаментна карта ще бъде върната в употреба. „Месечната карта ще бъде върната, но ще отнеме време, тъй като става дума за промяна в наредба“, коментира тя. Има предложение решението за задължителна валидация при всяко пътуване също да отпадне, каза тя.

По повод на грипната вълна в страната кметът на София обясни, че по данни на столичната Регионална здравна инспекция има покачване на случаите на заразяване, но то е плавно и на този етап все още не е необходимо обявяване на грипна ваканция в столицата.

Йорданка Фандъкова посочи още, че пренареждането на жълтите павета пред сградата на Народното събрание ще започне веднага, след като метеорологичните условия позволят това. Тя припомни, че фирмата изпълнител на некачествения ремонт е глобена със 100 хиляди лева заради нарушаване на целостта на паветата, които са обявени за паметник на културата.
#Йорданка Фандъкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »