Израел спира месечните помощи за украинските бежанци

Израел спира месечните помощи за украинските бежанци
Стоян Радев/БНР
A A+ A++ A

Украинските бежанци, пристигнали в Израел след 24 февруари 2022 г. вече няма да получават специални месечни помощи. Това съобщи израелският в. "Хаарец", позовавайки се на местните власти.

Израелските власти не са удължили временния указ, въз основа на който украинците, напуснали страната си заради военните действия, могат да разчитат на месечна финансова помощ. Той е изтекъл и към момента Министерството на репатрирането и интеграцията не възнамерява да го подновява.

Израелските власти решиха да отпуснат такива помощи през април 2022 г. за нови имигранти от Украйна, както и от Русия и Беларус, "които спешно са заминали за Израел без лични вещи", пише вестникът.

Според публикацията става дума за сумата от около 1000 шекела (290 долара по текущия курс), която може да варира в зависимост от размера на бежанското семейство.

Една от целите на подобни плащания, според замисъла на израелските власти, е да мотивират имигрантите, които първо са настанени в хотели, да търсят постоянно жилище.

Според "Хаарец" в момента в Израел 26 300 души са получили такива субсидии. Изплащането им ще бъде спряно от следващия месец, а средствата от бюджета, предназначени за тези цели, ще бъдат пренасочени през следващите месеци в помощ на други категории имигранти.

Източник: "Гласове"


#Израел #помощи #украински бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »