Спипаха столичанин, свил 4 коли за два месеца в Пловдив

Спипаха столичанин, свил 4 коли за два месеца в Пловдив
A A+ A++ A

Задържан е извършител на серия противозаконни отнемания на автомобили на територията на Пловдив, съобщиха от полицията.

Активното разследване на служители от отдел „Криминална полиция” и Трето РУ стартирало във връзка с постъпили сигнали за четири откраднати леки автомобили през последните два месеца на територията на район „Северен” в Пловдив.

Според първоначалните данни обекти на посегателствата станали „Ауди Q7”, „Порше Кайен” и два „Фолксваген”-а, а общото в случаите бил идентичният почерк на извършителя - докато колите са оставени от водачите за кратко без надзор с включени двигатели.

В процеса на работата са проведени множество оперативни действия, а информацията за издирваните коли е подадена до всички подразделения на МВР. Така, в землището на село край Дупница е открито изоставено „Порше”-то, а в пазарджишкия участък на магистралата - и „Ауди”-то.

След прецизен анализ на събраните доказателства и благодарение на добрата координация и взаимодействие с колегите им от Пазарджик, тази сутрин е задържан авторът на противозаконните отнемания. Той е 35-годишен столичанин, живеещ на квартира в Пловдив.

На принципа на териториалната подсъдност мъжът е привлечен като обвиняем за откраднатото „Ауди” от Районна прокуратура – Пазарджик.

Работата по издирване на останалите два автомобила и установяване съпричастността на задържания към други подобни престъпни деяния продължава.

Междувременно от прокуратурата съобщиха, че 35-годишният М.И е привлечен като обвиняем за това, че на 16.12 20022 в гр. Пловдив противозаконно отнел лек автомобил от владението на другиго, а именно 28-годишна жена, като автомобилът е изоставен в гр. Пазарджик и деянието е извършено повторно - престъпление по чл. 346 ал. 2 т. 1 предл. 2 и т. 2 предложение 3-то вр. с ал. 1 вр. чл. 28 ал. 1 от НК.

По делото е установено, че М.И. отнел автомобила пред жилищна кооперация в гр. Пловдив, докато пострадалата подготвяла детето си да го качи в него. Колата е била с работещ двигател и М.И. се качил много бързо в нея, след което потеглил към гр. Пазарджик. Веднага е бил подаден сигнал на тел. 112.

Oбразувано е досъдебно производство и под надзора на прокуратурата са извършени множество действия по разследването и издирвателни мероприятия за установяване на автомобила и извършителя. Автомобилът е намерен по-късно на бензиностанция на автомагистрала "Тракия" в района на обл. Пазарджик.

В резултат на проведените действия по разследване е установен извършителят и е задържан днес - 13.01.2023 г., в жилището си.

По делото са изготвени няколко експертизи, като според съдебно-оценъчната експертиза стойността на автомобила възлиза на 228 900 лева. По делото продължават действията по разследването. М.И. е задържан с постановление на наблюдаващия прокурор за срок до 72 часа.

В понеделник, 16.01.2023 г., РП-Пазарджик ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Автомобилът ще бъде върнат на пострадалата. Продължават действията по установяване на цялостната престъпна дейност на извършителя.


#Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай