Експерт: Не купувайте жилища сега, цената им ще пада ВИДЕО

Експерт: Не купувайте жилища сега, цената им ще пада ВИДЕО
A A+ A++ A

"Цената на имотите по света пада и това е абсолютно вярно. Причината е, че през последните 8 години, ние раздухме огромен жилищен балон, а цените, както в Европа, така и в България са трикратно надценени и жилищата стават абсолютно непосилни за покупка от едно обикновено семейство“ – това заяви пред Euronews Bulgaria проф. Красимир Петров от Ohio State University.

Според него едно обикновено семейство трябва да тегли огромен заем на ръба на финансовите си възможности, за да се сдобие със собствен имот.

Българите се притесняват и от зимата, от инфлацията, от качващите се лихви и от рецесията. Самите купувачи на жилища се оттеглят, а пазарът е пренаситен. Мнозина имат по няколко жилища. Предлагането на жилища е огромно, а в същото време сме в демографска криза.

Според проф. Красимир Петров, всеки имотен балон се създава по един и същ начин, като гостът посочва за основен фактор ниските лихви от страна на централните банки през последните години, които рефлектираха и като ниски лихви по ипотечните кредити.

"Сега е възможно най-лошият и най-рисков момент да се правят покупки на жилища. Тази година цените ще паднат с 5-10%, а до 3 години, цените биха спаднали с 20-40%“, посочи експертът.

#недвижими имоти #имоти #апартаменти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Имоти
Последно от Имоти

Всички новини от Имоти »

Акценти