Дъжд ще се примесва със сняг, на североизток поледици

Дъжд ще се примесва със сняг, на североизток поледици
A A+ A++ A

Времето ще бъде предимно облачно. До обяд дъждът ще се примесва със сняг, в североизточните райони - с условия за поледици. Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца.

Над Югозападна България ще има временни разкъсвания на облачността. В по-голямата част от страната ще е почти тихо, в източните райони - с до умерен северен вятър.

Минималните температури ще са между минус 1° и 4°, в София - нула градуса; максималните ще са между 4° и 9°, в София - около 5°.

Над Черноморието ще е предимно облачно с превалявания от дъжд и ръмежи. Ще духа до умерен северен вятър. Максималните температури ще са между 5°С и 8°С. Температурата на морската вода е 9°С-10°С. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Над планините ще е предимно облачно и на места ще превали слаб сняг. Вятърът ще е слаб, предимно от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 2°С, на 2000 метра - около минус 2°С.

През почивните дни ще бъде почти тихо или със слаб вятър от запад-югозапад. В равнинната част от страната сутрин видимостта ще е намалена. В събота ще преобладава облачно време, само на отделни места ще има слаби валежи от дъжд.

В неделя в следобедните часове ще има по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Минималните температури ще са между минус 1°С и 4°С, по-ниски - във високите полета в Западна България, а максималните ще са между 5°С и 10°С, показва прогнозата на НИМХ.

#дъжд

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Времето
Последно от Времето

Всички новини от Времето »