ИАНМСП бе одобрена и става част от проекта DIGITRANS на Световната банка и Европейската комисия

ИАНМСП бе одобрена и става част от проекта DIGITRANS на Световната банка и Европейската комисия
A A+ A++ A

България е една от трите страни в ЕС, избрани в резултат на внимателен и систематичен подбор, заедно със Словакия и Полша, която ще вземе участие в първия по рода си пилотен проект на Европейската комисия и Световната банка DIGITRANS за Насърчаване на цифровата трансформация и ефективните управленски практики.

ИАНМСП кандидатства и бе одобрена за участие в проекта, като ще получи от Световната банка експертна помощ, разработване и тестване на инструмент за дигитализация на МСП. В рамките на проекта ще се осъществи обмяна на опит на добри практики между страните участници. Ще бъдат анализирани бариерите и предизвикателствата пред компаниите за имплементиране на дигитални решения, както и инструментариумът, чрез който държавата интервенира в тази сфера, също и къде има припокриване или пропуски в поддържащата екосистема.

Практическата цел на DIGITRANS е създаването на адаптиран и ефективен инструмент за осъществяване на реален прогрес в дигитализацията на МСП и управленските практики на предприятията в национален мащаб с хоризонт до средата на 2024 г.

Проектът ще завърши с пилотно апробиране на разработения инструмент в между 30 и 50 МСП, след което положителните резултати и модел ще могат да се мултиплицират на национално ниво.

#бизнес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"