Пияната лекарка от Враца: Не пия алкохол, а хапчета! Мисля, че са ми сменили дрегера

Пияната лекарка от Враца: Не пия алкохол, а хапчета! Мисля, че са ми сменили дрегера
A A+ A++ A

Здравното министерство започва проверка в центъра за Спешна помощ във Враца. Предстои „Медицински надзор" да изземе и прегледа цялата документация за дейността на структурата. Дотук се стигна след смъртта на 3-годишно момченце при катастрофа във вторник. Близки на жертвата твърдят, че една от лекарките, пристигнали на мястото на инцидента е била под влияние на алкохол.

По-късно това показа и тест с дрегер. Лекарката продължава да твърди, че не е употребявала алкохол и дори не е подписвала протокол за теста.

Директорът на центъра обяви пред Нова тв, че резултатът от дрегера е 1,44 промила. От Спешния център във Враца твърдят, че са били на място 5 минути след подаването на сигнала.

„Вече имаше много хора. Всеки викаше, че детето е мъртво. След нас дойде полиция и Гражданска защита”, обясни колежка на обвиняваната лекарка.

Друга тяхна колежка, също присъствала на мястото, обясни, че детето вече е било загинало.

„Отидох на място, видях, че детето е затиснато под ламарините на автомобила. Помолих полицаите да помогнат, да вдигнат колата, за да го извадим. Детето нямаше жизнени показатели. Д-р Димова съдействаше в линейката”, обясни Диляна Йорданова.

„Абсолютно по правилата е действала д-р Димова, беше много адекватна. Винаги е била адекватна в работата си”, категорична е Геновева Георгиева.

„Разбираме семейството, че това е огромна трагедия. Ние също сме родители, разбираме ги. Надявам се майката на детенцето да се възстанови”, каза още Георгиева.

Медиците казват, че са в шок от положителната проба за алкохол на колежката си.

„Не сме я виждали да пие алкохол. Предният ден вдигна кръвно”, обясни Диляна Йорданова и потвърди, че на докторката са дадени лекарства.

Според директорката са Спешния център алкохолната проба е показала 1,44 промила.

„Д-р Димова ми каза, че не пие, не приема алкохол и е дошла на работата си със собствения й автомобил. Виждам колко добре е написан фишът, нямаше дъх на алкохол. Как решиха да я обвинят?”, пита директорката на Спешния център д-р Галина Лещарска.

Тя каза, че ще разгледа отново всички обстоятелства, преди да реши дали да уволни лекарката.

Екипът присъствал на мястото на катастрофата обаче смята, че близките на детето са били агресивни. За катастрофата предстои да се произнесат експертите от полиция и прокуратура по образуваното вече досъдебно производство.

Диана Димова проговори пред bTV за инцидента.

"Тук съм от 4-5 месеца. Няма как да имам вина, при положение, че целият ни екип бе изваден в работно време на място и ситуацията бе неспасяема. Не знам какво се случи, защото вторият екип излезе да спасява майката. Аз не пия алкохол, а хапчета - имам бъбречни проблеми и хипертония, няма какво да го крия. Не дадох кръвна проба, защото имам такова право, не исках. Приемам дори лекарства, които са производни на морфина. По мое мнение показанията на дрегера, с който ми взеха проба и показа над 1,4 наличие на алкохол, не е меродавна за мен. Може да са сменили прпбата ми с тази на друг човек, така подозирам.

Беше в реанимация, защото бях на работа. Нямам идея, което не ми пречи да се обадя и да попитам, но искам да си отпочина. Дежурствата ни са много тежки. Не знам дали знаете какво значи Спешна помощ", каза тя.

Лекарката се обърна към близките и каза, че съжалява за случилото се.

"Доколкото разбрах бащата е виновен. Аз за какво да съжалявам? Колегите в спешния център направиха всичко да стабилизират майката, но аз да чувствам вина - това е абсурд", категорична е тя.

"За съжаление, детенцето беше мъртво, когато пристигнахме", завърши д-р Диана Димова.

#Враца #лекар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай