Девети испански регион поиска помощ

Девети испански регион поиска помощ
Лицето, пожелало анонимност, е заявило, че регионалното правителство е поискало 137.2 млн. евро, за да финансира дълга си за 2012 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Испанският регион Кантабрия може да стане деветият испански регион, който иска финансова помощ от централното правителство, която да му помогне да финансира дефицита си, каза официално лице от местните власти.

Лицето, пожелало анонимност, е заявило, че регионалното правителство е поискало 137.2 млн. евро, за да финансира дълга си за 2012 г., посочват АФП и информационна агенция „Фокус".

Малкият северен регион се присъединява към искането на помощ от Регионалния фонд за ликвидност на Андалусия, Астуриас, Балеарските острови, Канарските острови, Кастилия-Ла Манча, Каталония, Мурсия и Валенсия.

По-рано в понеделник след среща с италианския си колега Марио Монти, испанският премиер Мариано Рахой обяви, че Испания все още не се нуждае от спасителната помощ на Европейската централна банка.

Двамата премиери се обединиха около мнението, че Гърция трябва да остане в Еврозоната и те ще направят всичко, за да спасят общата валута.

В момента трите южноевропейски държави – Гърция, Италия и Испания са в изключително деликатно финансово положение.

#помощ #Испания #Кантанбрия #Италия #Марио Монти #Гърция #министър-председател на Испания #министър-председател на Италия #криза #икономика #ЕЦБ #Европейска централна банка #еврозона #евро #Мариано Рахой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Финанси
Последно от Финанси

Всички новини от Финанси »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"