Гаджето на полицайката Симона Радева аут от МВР

Гаджето на полицайката Симона Радева аут от МВР
A A+ A++ A

Още един полицай е уволнен дисциплинарно след разследването на полицейския чадър над Георги Семерджиев. Това обяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред БНТ. Става въпрос за приятеля на Симона Радева, който е работил в 4-о Районно управление и е сред първите, озовали се на катастрофата на бул. "Черни връх", при която бяха убити две млади жени.

В края на декември адвокатът на семейството на Хариет Стефанович - една от жертвите на катастрофата, изнесе данни, според които приятелят на Симона Радева - полицаят от Четвърто районно управление Мирослав Якимов не е снел данните на свидетел, който е видял Семерджиев да бяга от мястото на катастрофата.

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви, че разплитането на казуса с полицейския чадър над Георги Семерджиев, е стигнало своя край. Извън уволнените дисциплинарно поличаи, още 38 служители на реда са наказани по някакъв начин заради случая. "Когато са наказани толкова много хора, към тази система не може да има претенции че не се чисти", каза Демерджиев.

Относно възнагражденията на полицаите Демерджиев заяви, че има парични награди, които да стимулират служителите на реда, които съвестно изпълняват задълженията си, каза още вътрешният министър. Такива, например, са получили всички, които са заловили незаконни мигранти. Според Демерджиев трябва да се въведат солидни привилегии за пенсионираните полицаи, които са изпълнили службата си без нарушения. Целта е те да се превърнат в стимул за добра работа на служителите на реда.

Във връзка с вчерашното задържане на британеца издирвам от Интерпол Дейвид Бодил е реализация на ДАНС, с участието на МВР. Иван Демерджиев определи ареста като рутинна операция, каквито се случват често през последните месеци. Не е имало особена съпротива при ареста на Дейвид Бодил, посочи още вътрешният министър. Той увери, че всички процедури по казуса ще бъдат спазени стриктно и прогнозира, че вероятно Бодил ще бъде екстрадиран в родината му.



#Симона Радева #МВР

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »