Ромни също отмени предизборните си прояви заради „Санди"

Ромни също отмени предизборните си прояви заради „Санди"
От щаба на Ромни заявиха, че бившият губернатор на Масачузец ще отмени проявите „в солидарност с милионите на пътя на урагана „Санди". Снимка: ЕПА, архив
A A+ A++ A

Кандидатът за Белия дом от Републиканската партия Мит Ромни отмени своите предизборни прояви в понеделник и вторник в демонстрация на съчувствие към милионите американци, които очакват трескаво наближаващия ураган „Санди".

Решението, обявено от неговия щаб, означава, че Ромни няма да се появи в Уисконсин по-късно в понеделник и ще отложи събития във вторник, което усложнява неговия опит да поддържа импулса седмица преди изборния ден, коментира АФП, цитирана от информационна агенция „Фокус".

От щаба на Ромни заявиха, че бившият губернатор на Масачузец ще отмени проявите „в солидарност с милионите на пътя на урагана „Санди".

„Губернаторът Ромни вярва, че това е време за нацията и нейните лидери да се сплотят и да се фокусират върху тези американци, които са на пътя на стихията", заявиха от щаба.

Ходът на Ромни последва решението на действащия президент на САЩ Барак Обама да спре временно кампанийните си прояви и да се завърне във Вашингтон, за да следи подготовката за реакцията след връхлитането на урагана „Санди", който се очаква да удари североизточните щати по-късно в понеделник.

#Мит Ромни #избори #президентски избори #САЩ #Президент на САЩ #Барак Обама #ураган #Санди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници