Боевски носил 9 кг кокаин, грозят го 15 г. затвор

Боевски носил 9 кг кокаин, грозят го 15 г. затвор
Гълъбин Боевски е задържан с наркотик в Сао Пауло, Бразилия. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

Световноизвестният български спортист Гълъбин Боевски, който бе арестуван с голямо количество кокаин в Бразилия, може да получи до 15 г. затвор според бразилските власти.

Това съобщи рано в четвъртък агенция БГНЕС, като се позова на началника на полицията на летище „Гарульос“ в Сау Пауло Владимир Пасини, който освен това уточни, че всъщност Боевски е бил заловен да пренася 9 кг кокаин, а не 2 кг, както първоначално бе съобщено вечерта в сряда.

„Да, вярно е, имаме такъв случай. Заловеното количество наркотик е около 9 кг“, обясни Пасини и добави, че наркотикът е бил укрит в специално приготвени тайници в три куфара.

Боевски е арестуван на летището в Сао Пауло във вторник сутринта малко преди да се качи на самолета за Мадрид, на път към София. Гълъбин Боевски е пътувал с дъщеря си Сара, която е участвала в международен турнир по тенис.

Бившият олимпийски шампион по вдигане на тежести е арестуван, а дъщеря му Сара продължила пътуването си към София.

От Софийската градска прокуратура заявиха, че до момента нямат никаква информация по случая. По закон тя е компетентна по случаи, в които има извършено престъпление от българин в чужбина. Близките на Боевски не са били открити за коментар.

Това не е първият скандал около Гълъбин Боевски. През 2003 г. той е наказан за употреба на допинг. Тогава Световната федерация го извади от състезания за срок от осем години и на практика това прекрати кариерата му.

През 2008 г. семейството му отново влезе в новините. Синът му Пол се самонарани със собствения си газов пистолет в училищния двор.

Най-големия си успех Гълъбин Боевски постига през 2000 г., когато става олимпийски шампион в Сидни. Избиран е и за спортист номер едно на България.

#Гълъбин Боевски #щангист #Бразилия #Сао Пауло #арестувани #наркотици #кокаин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »