Борисов: Третият мандат е възможен, ако иде в Да, България или при Янев ВИДЕО

Борисов: Третият мандат е възможен, ако иде в Да, България или при Янев ВИДЕО
A A+ A++ A

"Има реални шансове третият мандат да стане, ако той отиде в "Да, България". Това заяви на извънреден брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Според него, ако третият мандат бъде връчен на "Български възход" може да има някакво мнозинство, но не е сигурно. Лидерът на ГЕРБ коментира и лично председателя на "Да, България":

"Специално за Христо Иванов, не съм искал да го унищожавам като политик", заяви Борисов.

"Не знам дали самите хора, които гласуват за ДБ, ще се съгласят да направят коалиция с БСП", уточни Борисов.

Според лидера на ГЕРБ "Продължаваме промяната" са в изолация, тъй като декларацията им е била подкрепена от малко над 60 народни представители:

"Правителството на проф. Габровски събра 115 депутати. Ако прибавим и 20-те на ДБ, става стабилно мнозинство. Важното е да се подпишем под това, което ще изпълняват, за да не шикалкавят. Само в този вариант може да има стабилно правителство. И тогава ПП щат не щат тези неща трябва да ги подкрепят. В момента партията на Промяната зае мястото на една ляво-либерална формация и те няма как да се разположат вдясно. А и да се разположат, ДБ трябва да се съобразяват с техните популистки решения. ПП-тата са изолирани от всички закони и проекти. Само 63-ма от 240 са гласували декларацията им. А ние много повече. Е, кой е в изолация тогава?! Срамно е, като петно са, и не гласуват с тях, само и само да не се прилепят за тях. Само малко кураж от страна на Христо", призова лидерът на ГЕРБ.

Борисов обеща, че ще си подаде оставката като председател на ГЕРБ, ако някой докаже, че се е срещал с президента Румен Радев.

#Стефан Янев #Бойко Борисов #мандат

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"