Рахой: Испания няма нужда от помощ

Рахой: Испания няма нужда от помощ
В момента Испания, Италия и Гърция са в най-крехко положение в Еврозоната. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Засега не е необходимо Испания да иска помощ от нейните европейски партньори по линията на механизма за подкрепа на Европейската централна банка, заяви испанският премиер Мариано Рахой.

След разговор с италиански си колега Марио Монти, който е на посещение в Мадрид, Рахой посочи, че испанското правителство не е отправило такова искане, „защото разбира, че в момента това не е необходимо, за да се защитят интересите на испанците", цитираха го АФП и БГНЕС.

През последните седмици Испания е под силния натиск на своите партньори да поиска спасяване на икономиката й. От друга страна, двамата премиери подчертаха позицията на Испания и Италия за оставането на Гърция в Еврозоната.

„Нашият ангажимент относно еврото е непоклатим и ние ще вземем всички необходими мерки, за да гарантираме неговата стабилност и необратимост", подчерта Рахой на пресконференция.

В момента Испания, Италия и Гърция са в най-крехко положение в Еврозоната.

#Испания #Италия #Марио Монти #Гърция #министър-председател на Испания #министър-председател на Италия #криза #икономика #ЕЦБ #Европейска централна банка #еврозона #евро #Мариано Рахой

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »