Проф. Витанов пак кърти с анализ за войната: Да си джендър е нормално, булбу-у-у-к

Проф. Витанов пак кърти с анализ за войната: Да си джендър е нормално, булбу-у-у-к
A A+ A++ A

Професор Николай Витанов отново пробва да се прави на много интересен с анализ за войната, който обаче повече прилича на нелепо съчинение от страна на студент-тройкаджия. В словоблудството си ученият от БАН залага, както обикновено, на куп бисери и махленски изрази.

ЕТО КАКВО НАПИСА НИКОЛАЙ ВИТАНОВ, БИВШ ЧЛЕН НА ЩАБА ЗА КОРОНАВИРУСА:

Кратка информация за войната за 10 януари 2023 г.

ЗАБРАНЕНО ЗА ЧЕТЕНЕ ОТ ЮРДЕЦИ

Тук е място за технически анализи, а не за леене на чувства. Добрият анализ изисква хладнокръвие, а не леене на чувства. Лей си чувствата на собствената стена и помни, че чувствата, дето те напъва да ги лееш са резултат от негативни емоции, родени от гадното усещане на голата пропагандна кука, на която се люлееш. Откачи се от голата кука и веднага ще ти стане по-добре.

Да почваме. Най-напред за българската политика. Ситуацията у нас ви бе предсказана 2 месеца преди последните избори. Свърши втората серия на филма Франкенщайн. Проофесорът хирург не успя, академикът не успя, чакаме най-веселата серия, в която всички вкупом тръгват да правят нещо, което никой не иска да прави. И навсякъде ще се носи мирис на дисаги и гюлово масло. Почна ли да се носи? Почна. Кое е по-силно – миризмата на дисагите или тая на гюловото масло? Отначало ще се заливат с гюлово масло, накрая ще се замерят с дисаги.

Сега за войната.

Тук полека ще преструктурирам информацията, а да отделя важните бавноизменящи се процеси, които да следим.

Процес 1: системите на Украйна и снабдяването украинската армия. Знаем, спрат ли системите, войната свършва за 1 месец. Значи, за Украйна е жизнено важно системите да работят. Това, което се наблюдава е, че старото съветско оръжие от бившите членки на Варшавския договор е на привършване и започва изпразването на натовските складове от старото въоръжение, трупано от времето на студената война. От техническа гледна точка не е зле – в складовете трябва да постъпят нови оръжейни системи, което предполага технологичен прогрес.

Процес 2: логистиката на руската армия. Боеприпаси има. И тук по складовете има доста стари оръжия за използване. И те трябва да се заменят с нови, тоест се очаква технологически прогрес и при руснаците. Обучението на мобилизираните 30 дивизии завършва. Очаква се уплътняване на фронта и опит за настъпление не само в Донбас. Уплътняването на франта означава тежки загуби за украинската армия, продължаваща да практикува системата Таракан (COIN) без достатъчна въздушна поддръжка за подавяне на руското артилерийско превъзходство. Системата Таракан определено не работи. Значи трябва дасе организира масивен юруш. Де да видим.

Процес 3: Численият състав на украинската армия. Мобилизационната машина на Украйна е напрегната до краен предел. Появиха се филмчета как се гонят хора по улиците да им се връчват призавки. Това не е добре. Попълненията не стигат да покрият огромните загуби.

Ще се пробва с „пенсионирави наемници“, но това ще е за кратко. Опасност от брожение в съответните западни държави, когато ковчезите станат прекалено много. Нашият интерес е да не почнат да пристигат и ковчези в България. Там е червената линия.

Процес 4: Състояние на инфраструктурата. Продължава постепенното разрушаване на украинската критична инфраструктура. Руската не е засегната.

Процес 5: Надпраговият удар. Няма такъв. Руснаците могат да нанесат, но не нанасят, на украинците им се иска да нанесат, но не могат. Руснаците разчита на изтласкване на украинците от Донбас. Смешното е, че ако стане това, ще го отнесе един от най-читавите украински генерали – този, който командва отбраната на Харков. Руснаците разчитат още и на месомелачки по фронтовете. Тази при Бахмут работи добре. Украинските резерви намаляват. Прагът за надпрагов удар пада.

Процес 6: Съществени движения по фронтовете. Налице е съществено пропукванене на украинската отбрана в Соледар. Необходими са спешни действия за запълване на дупката иначе отбранителната линия Бахмут – Северск може да падне. 60 000-та украинска групировка в района явно е недостатъчна. Тук сме на едно мнение с американските източници. Почна се песента, че Бахмут не бил важен. Ами то като правиш юруши, които ти изяждат резервите вследствие приложение на системата Таракан, която е тъпа без въздушна поддръжка, ще дойде време резервите да не ти стигат. Ето времето, дойде. Месомелачка и след месомелачката – червеи. Това е толкоз просто и логично.

Процес 7: Идеологическата борба. В Русия нещата са доста спокойни, призивите са за по – твърди действия. Путин няма да може а ги игнорира до безкрайност ако няма същетвени победи и придобивки на фронта. От другата страна , украинците са надъхвани, че може да спечелят войната. Големите загуби старателно се крият. След около 3 месеца размера на загубите няма да може да се крие повече. Така, че, украинската армия каквото смята да прави, да го прави сега. Ето генерал Зима дойде. Земята в Украйна замръзна. Сега ще видим кой е по подготвен за действия в зимни условия. И на кого резервите ги има, а не са смлени вследствие на тъпите юруши и Бахмутската месомелачка. Гледаме. Шаран-юрдеците може да почват да реват срещу Витанов. Предсказано ви е, че основното сражение във войната ще е около Краматорск. Предсказано ви е, че отбранителната линия Бахмут – Северск ще рухне. Десетки хиляди украински войници са в опасност.

Процес 8: Пропагандата у нас. Пълна скръб. Когато си приел много бежанци и доставяш оръжие, следва да реализираш интереси. Да напомня, правилната доктрина, която аз много уважавам е да намериш глупак, който да ти реализира интересите за собствена сметка. Доктрината – да се превърна в глупак, който да реализира чужди интереси за собствена сметка, е неправилна. Какви са допълнителните интереси и ползи, които се извлекли от нашата позиция в тази война. На мен ситуацията ми изглежда като да сме се превърнали в Булгарушка глупакът, който хем дава, хем му бият шамари. Отдавна говоря – аматьорщината доведе отново до неправилна линия на поведение. Вместо да извлечем полза, отново губим. Правете до цар Освободител два пъти по-голям паметник на Юрдекус Булгарикус и му носете цветя – юрдещината пак ни набута на линия, водеща към загуби. Не се играе тази игра така – казва Витанов. Шаранус Юрдекус Булгарикус кряка насреща. Ще видим кой ще излезе прав.

Добре,списъкът с процеси постепенно ще се попълва.

Но стига за това днес.

Караме нататък

Политологията –(Ден 81)

Продължаваме натам. Стигнахме до нещо много важно – политическата социализация. Най-напред – да идем малко настрани. Защо ви пиша всичко това? Много просто – за да разберете как сте бълбукани. Ето ви

Закон на Витанов: Или ги бълбукаш или те те бълбукат.

За да ги бълбукате, трябва да знаете как става. А най-добре познанието идва, когато някой ви опише, как вас ви бълбукат. Идеята е простичка – стига са ви бълбукали. Натрупвайте знание и да почваме ние да бълбукаме другите.

Обратно към политическата социализация. Какви задачи се решават чрез политическата социализация. Ами на някои членове на обществото трябва да им се предаде политическа култура и политическо съзнание. Това на джендъризма например. Нали така – Галии-и-ина-Бланка, бълбук, бълбук! - така се пееше в песничката нали. Хващаш значи младежта и я дженъризираш. Що? Не забравяйте – после идва – бълбук, бълбук!

После политическата социализация трябва да създава благоприятни условия за политическа дейност. Джендъризираме младежта значи и хоп-пля-я-я-я, появяват се днендърски партийки. Що? Има създадени са благоприятни условия чрез политическа социализация.

И накрая – политическата социализация трябва да преобразява елементите на политическата култура. Накъде – кам нови висоти! Например – да си джендър е нормално, да си нормален е ненормално. Бълбук, бълбу-у-у-к!

За да павим политическа социализация тлябва да контролираме фасторите, дето и вляят. Я да видим сега. Фащаме и контролираме с удар обществените институции – семейството, училището, работното място, университета. Насаждяме джендъризъм там. После удряме по връзките в обществените режи – роднини, познати, групи по интереси. Правим си джендърски групи. След това атакуваме средствата за масова информация – заливаме ги с джендъризъм, джендъризираме журналистите. Да не забравим компютъризираните социални мрежи, компютъризираните игри и даже предаванеята за деца (тях най-вече). След това налазваме политическите институти, партии и движения и държавата. Правим джендъризма държавна идеология. Да не забравим, че трябва да ударим и културата, изкуството и науката. И съвсем да не забравяме, че трябва да изкореним националните традиции Те ни пречат, щото там джендъризъм няма.

И като направим всичко това, народът е готов да го бълбукаме. Има ли лошо – няма. Само дето аз казвам. Това да го прилагаме ние към други народи. Нашия – да си го пазим. Или булбукаш, или те бълбукат. Витанов казва – давайте ние да ги бълбукаме. Гледайте сега, могат ли да реват шаран-юрдеци или не могат.

Хайде стига затова за днес.

Следва малко демография от книжката

ВИТАНОВ, ПОПУЛАЦИОННА ДИНАМИКА И НАЦИОНАЛНА СИГУРНОСТ, 2005 ГОДИНА (ден 38)

...Съществуването на неформални етнически мрежи и възможноста за престой в една страна като турист представлява значителна база за нелегална миграция....

Цитирам, бе, цитирам проклетника Витанов от горната книжка.

Допуснахме ли формирането на неформални етнически мрежи. Да. И що се чудим че миграцията расте. Сами си го натрасохме. Ама най-напред не слушахме какво ни говореше Витанов през 2005 година и го изгонихме да си прави изследванията по миграция в чужбина. Пишеше Витанов – като ще приемете – приемайте хора от елитите, ама от истинските елити. Законът на Витанов казва, че главата на юрдека е дръжка на човката му и нищо повече. Хайде да завърша днес с цитат от книжката, какно трябва да се прави с елитите на страните, от които идва миграция.

....такива мигранти трябва целенасочено да се привличат и у нас, но за да развиват способностите си и за да допринасят за развитието на нашето общество, а не да използват България като трамплин за устройването си в други развити държави....

Какво да ви кажа 18 години по-късно – стройте огромния паметник на Юрдекус Булгарикус в центъра на София и ходете да му носите цветя. Той е вашият бащица, той е вашата майка, той ви дроби кашите, които сърбате всеки ден.

Стига за днес. Желая здраве и успехи и нека войната и вирусите да стоят далече от вас.

#проф. Николай Витанов #николай витанов #войната в Украйна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Анализ
Последно от Анализ

Всички новини от Анализ »